Lola's Box

Dacă eşti într-o plimbare prin zona Victoriei, pe străduţele din jurul Palatului Victoria, la orele prânzului îţi recomand să încerci preparatele de la Muse Bistro. Pentru că meniul de primăvară mizează pe importanţa şi prospeţimea produselor de sezon, dar şi pe influenţe româneşti.

Într-o seară de martie, pe când primăvara nu venise decât în calendar, am pătruns în atmosfera liniştită şi primitoare a Muse Bistro pentru a descoperi meniul pentru primăvară-vară. Alături de produsele de sezon, Chef Silviu Furdui şi Chef Robert Pujină au adus şi un plus de specific românesc prin ingrediente şi tehnici din bucătăria tradiţională. Iar totul a fost expus într-un mod contemporan pentru a fi în ton cu diversitatea în farfurie, o cerinţă constantă a clienţilor.

Alături de prietenii cu care ne-am întâlnit la evenimentul de lansare am degustat o selecţie de preparate din meniul de bază Muse Bistro. Fiecare dintre acestea a avut o scurtă poveste despre inspiraţie şi amprenta românească. Sau despre ingredientul-vedetă al reţetei. Chiar dacă poate suna desuet, fiecare farfurie a fost o poveste învăluită în talent, dedicaţie şi experienţe culinară.

Două preparate ne-au atras atenţia, atât prin compoziţie, cât şi prin preparare. Reţetele lor simbolizează duetul – duetul, nu duelul 🙂 – existent în bucătărie între cei doi Chefi. Am experimentat o combinaţie de tradiţie şi nou, de experienţă şi inedit.

Obraz de vită cu cartofi confiaţi
în untură de raţă şi sos gravy

Un preparat cu tehnici complexe de gătit, demn de experienţa vastă a lui Chef Furdui. Silviu transmite mesaje prin farfuriile lui, acesta fiind unul adresat diversităţii. Dacă mulţi bucătari gătesc doar părţile “premium” din vită, Chef Furdui aduce în atenţie bucăţile delicate, uitate de specialiştii şi de consumatori.

Piept de raţă cu morcovi copţi
şi chutney de prune cu palincă

Un preparat inspirat din preferinţele culinare ale Chef Pujină, cu texturi şi jocuri de culori îndrăzneţe, asemenea personalităţii lui. Robert este un tânăr îndrăzneţ, care doreşte să sublinieze preparatele prin simplitate şi gusturi fine.

Pentru că vă povesteam de acel touch românesc pe care chei doi Chefi l-au oferit meniului, Silviu şi Robert au ales ingrediente de sezon precum leurdă, ştevie, urzici sau căpşune. Însă nu sunt de ignorat nici ingredientele specifice anumitor zone geografice: caşcavea de pe Valea Doftanei, palincă de Bihor, dulceaţă de mistreţ (se face din carne de mistreţ şi seamănă cu chutney) din zona Parângului.

Acum, că vremea ne va răsfăţa tot mai mult (sperăm!), ne vom dori să stăm mai des pe terasă, sub razele blânde ale soarelui. Atmosfera liniştită de la Muse Bistro se regăseşte şi în terasa localului, mai ales că este amplasată în spate, nu la stradă. Dacă ajungeţi şi încercaţi meniul de primăvară-vară, nu rataţi gazpacho de roşii cu căpşune şi piper roz, midii marinara cu vin, leurdă şi turtă de mălai sau creveţi pil pil cu couscous şi leurdă. Restul vă las să descoperiţi singuri.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.