Lola's Box

De-a lungul timpului, arta a pătruns în domenii dintre cele mai diverse, dovedind că se pot realiza conexiuni acolo unde te-ai aştepta mai puţin. Iar lumea a apreciat acest lucru. Dar poţi crea un dialog între artă şi homeopatie? Poate părea mai dificil, dar Asociaţia Culturală Omeoart BOIRON a dovedit că nimic nu este imposibil.

Povestea Asociaţiei Culturale Omeoart BOIRON a început în 2001, atunci când Christian Boiron a dorit ca arta şi homeopatia să dialogheze. Iar în cele aproape două decenii trecute de atunci, povestea a devenit din ce în ce mai captivantă, arta fiind cea care s-a pus în slujba sănătăţii.

Misiunea principală a asociaţiei culturale a fost organizarea colecţiilor de artă. Însă nu s-a rezumat doar la atât. Omeoart promovează şi patronează şi iniţiative artistice în “spaţiile de sănătate”, indiferent că vorbim de spitale, farmacii şi nu numai. Conceptul de sănătate este înţeles, de cele mai multe ori, ca o stare completă de bunăstare fizică, mentală şi socială. Cu ajutorul artei şi al creativităţii se realizează o interacţiune între sănătate şi fericire, care creează mediul în care “fiinţa” poate să se exprime în forma sa cea mai autentică.

Mai presus de orice altceva, Omeoart BOIRON înseamnă un “proiect de vis”, care este asumat cu entuziasm şi este sprijinit de Christian Boiron. Obiectivul său este acela de a crea un dialog artă şi homeopatie.

În România, asociaţia face încă primi paşi, se poate spune că este încă o prezenţă timidă. Cu toate acestea, intenţionează să promoveze artişti, colecţii de artă contemporană, dar şi un program bogat de iniţiative artistice în spitale. Iar 2017, anul de al cărui final ne mai desparte o singură săptămână, a fost cel în care Asociaţia Culturală Omeoart BOIRON a decis să sprijine Festivalul Naţional de Teatru Independent. Aceste este primul festival de teatru din România ce reuneşte artişti şi companii de teatru independent din întreaga ţară în spaţii culturale… sau să încurajeze Maratonul Internaţional Bucureşti.

Toate acestea pentru că “arta este cel mai bun medicament împotriva intoleranţei şi modul cel mai discret şi incisiv de a explora inexplorabilul”. Sunt cuvinte care îi aparţin lui Christian Boiron şi care aduc cu ele adevăruri ce nu pot fi contestate.

Sper că v-a plăcut povestea de astăzi, ultima din Lola’s Advent Calendar. Iar cadoul ce stă ascuns în a 24-a căsuţă este unul destinat drumeţiilor, cele care ne fortifică organismul: doi saci de spate, pentru el şi pentru ea. Pentru că, nu-i aşa?, cele mai frumoase drumeţii în viaţă sunt în doi.

  • Share public al articolului, însoţit de hashtagul #LolasAdventCalendar.
  • Lăsaţi un comentariu care să includă linkul share-ului.

 

Înscrierile se încheie la finalul zilei de 24 decembrie (ora 24.00). Câştigătorul va fi desemnat prin tragere la sorţi şi va fi anunţat în acest articol #LolasAdventCalendar. Fiţi pe fază şi revendicaţi premiul în 48 de ore – altfel, va fi acordat următoarei persoane din tragerea la sorţi.

PS: Nu uitaţi hashtagul #LolasAdventCalendar pentru a vă putea găsi, iar înscrierea să fie validă.

PS2: Câştigătoarea zilei a 23-a este Sintia Micu (tragere la sorţi). O rog pe câştigătoarea să-mi lase, în termen de 48 de ore, un mesaj privat pe pagina Lola’s Box cu datele de contact (nume complet, adresă poştală şi număr de telefon).

PS2: Câştigătoarea zilei a 24-a este Ana Maria (tragere la sorţi). O rog pe câştigătoarea să-mi lase, în termen de 48 de ore, un mesaj privat pe pagina Lola’s Box cu datele de contact (nume complet, adresă poştală şi număr de telefon).

Facebook Comments

Related Posts

6 thoughts on “ÎNCHEIAT/#LolasAdventCalendar, ziua 24: Omeoart BOIRON, artă în slujba sănătăţii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.