Lola's Box

Născut cu pasiunea pentru gătit, Jakob Hausmann a decis într-o bună zi că vrea să experimenteze şi altceva, motiv pentru care a venit în România. A vrut să se aventureze în businessul românesc, aşa că a deschis Mica Elveţie, un restaurant care a adus un aer proaspăt aşa cum găseşti în Alpii Elveţieni.

Mica Elveţie, Chef Jakob Hausmann 4Pentru cine vrea să petreacă o seară în oraş, în care să experimenteze gastronomia occidentală, Mica Elveţie reprezintă o alegere pe care, cu siguranţă, nu o va regreta. Cum să nu ai încredere într-un restaurant care are peste 20 de ani de activitate într-un domeniu aflat în continuă schimbare şi în care concurenţa este una acerbă? După cum este imposibil să nu fi fascinat de măiestria lui Chef Jakob Hausmann în artă culinară, calitate pe care o împărtăşeşte de fiecare dată cu oaspeţii localului său, fără a conta că sunt români sau străini.

Mica Elveţie, Chef Jakob Hausmann“Vrăjit” iremediabil de România, pe care o consideră minunată, Köbi – aşa cum îl spun apropiaţii – este garanţia unei experienţe deosebite, cu reţete inspirate din bucătăria occidentală, despre care spune că au succes datorită sosurilor speciale pe care le foloseşte. “Fără a uita aranjamentele deosebite, dar şi pasiunea cu care le pregătesc. Eu le numesc reţete cu suflet”, spune Chef Hausmann.

Mica Elveţie, ambianţăSerile tematice, cu gastronomie inspirată din bucătăria occidentală, au devenit o marcă înregistrată Mica Elveţie, nu puţini fiind clienţii care revin tocmai pentru aceste momente speciale. Când am avut plăcerea de a fi oaspetele restaurantului, Jakob Hausmann pregătise o seară inspirată de bucătăria ţării sale de origine. Şi trebuie să recunosc că am fost fascinată de ceea ce oferă gastronomia din “Ţara Cantoanelor”.

This slideshow requires JavaScript.

V-aţi gândit vreodată să combinaţi piept de raţă, căpşuni, salate şi struguri? Sau un peşte undiţar cu trufe de iarnă, gnocchi şi dovleac? Pot părea lucruri care nu au nici o legătură, dar care, cu pasiunea şi priceperea lui Chef Hausmann, au căpătat un sens absolut sublim. Un adevărat răsfăţ culinar, încheiat cu o trilogie dulce din dovleac.

Mica Elveţie, meniu 12 noiembrie

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.