Lola's Box

De câte ori aţi fost la un film – chiar şi la o avanpremieră – şi să fiţi întâmpinaţi cu muzică clasică, interpretată la violoncel? Ei bine, aşa a fost la “If I Stay” şi, dacă aş mai primi o dată invitaţia la avanpremieră, aş spune «da» fără să stau prea mult pe gânduri.

If I Stay, avanpremieră, Duo Cello Jaya - Ella Bokor & Mircea Marian
If I Stay, avanpremieră, Duo Cello Jaya – Ella Bokor & Mircea Marian

If I Stay, afişAm trecut rapid peste clasicele floricele – ah, da, este mai trendy să spunem popcorn – şi Cola – damned, nu scap de acest obicei contestat de toată lumea 🙂 -, pentru că filmul nu-ţi dă timp să pici în amorţeală. Acţiunea curge rapid, scenele se succed între două planuri, iar personajele te fac să trăieşti un pic din povestea loc de dragoste.

“Sometimes you make choices in life and sometimes choices make you.” Să nu-mi spuneţi că nu vi s-a întâmplat ca uneori voi să faceţi alegerile în viaţă? Şi, la fel de bine, alegerile au fost cele care v-au marcat viaţa… Cam aşa şi în film, în care viaţa personajului Mia Hall este dată peste cap de un accident rutier suferit împreună cu părinţii săi şi cu fratele mai mic, Teddy. Nu vă spun mai multe despre film, pentru că v-aş strica plăcerea de a-l vedea. Dar vă dau un sfat: doamnelor, pentru finalul filmului să aveţi la îndemână un şerveţel. Poate chiar două, căci nu este exclus să vă ceară unul şi partenerul. Pentru nodul care se va pune în gât este responsabilă şi coloana sonoră…

Printre invitaţii la film i-am remarcat pe Adina Galupa, Cătălin Căţoiu (îl ştiţi, i se spune “Ţeavă”), Ilinca Vandici, Doiniţa Oancea, Andrei şi Andreea Aradits (un cuplu frumos întotdeauna), Cristina Herea (mereu strălucitoare), Monica Iagăr şi Irina-Margareta Nistor (de fiecare dată mă întreb dacă simte aceeaşi plăcere de a vedea un film după atâţia ani de tradus şi critică cinematografică). Pentru recitalul de violoncel care a prefaţat “Dacă aş rămâne”, “vinovaţii” sunt tinerii Ella Bokor şi Mircea Marian, adică Duo Cello Jaya, care au interpretat Op. 42 de J.B. Gross, transcripţie a duetelor pentru vioară de Béla Bartók şi Sonata în Sol major, pentru două violoncele, de J.B. Barrière.

This slideshow requires JavaScript.

Aşa că pentru week-end vă recomand să mergeţi şi să vedeţi filmul. Indiferent că cereţi bilete la “If I Stay” sau la “Dacă aş rămâne”, casiera ştie că aţi făcut o alegere inspirată. Deconectaţi-vă complet şi savuraţi cele două ore ale filmului.

“Sometimes you make choices in life and sometimes choices make you.”
“Sometimes you make choices in life and sometimes choices make you.”

credit foto: CineForum

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.