Lola's Box

De cele mai multe ori, acordăm mare atenţie îngrijirii tenului şi folosim nenumărate produse pentru hidratarea pielii şi diminuarea ridurilor. Însă, şi mâinile sunt afectate cu timpul, din cauza factorilor externi care duc la îmbătrânirea prematură a pielii din această zonă. Despre mâini se spune că sunt cartea de vizită a oricărei femei, motiv pentru care Filorga ne prezintă un secret cu ajutorul căruia le putem menţine tinere şi frumoase.

De ce apar petele maronii pe mâini?

Petele maronii odată cu trecerea timpului şi ca urmare a expunerii mâinilor la diverşi factori externi precum razele UV. Expunerea la ultraviolete stimulează producţia de melanină în straturile superioare ale pielii. De obicei, efectul obţinut este bronzarea pielii, însă există cazuri în care se produc acumulări de melanină ce cauzează apariţia petelor.

Cauzele îmbătrânirii premature a pielii de pe mâini

Pe lângă expunerea îndelungată la soare, îmbătrânirea prematura a pielii de pe mâini are loc şi ca urmare a unei predispoziţii genetice. Daca părinţii se confruntă cu această problemă, riscul ca şi noi să ne pigmentăm cu uşurinţă la nivelul mâinilor este mai mare.

Pe de alta parte, anumite medicamente cresc fotosensibilitatea pielii – riscul de pigmentare creşte. Aşadar, în cazul urmării unui tratament, este indicată o discuţie cu medicul pentru ca medicamentele administrate să nu crească sensibilitatea pielii. Totodată, o persoana cu pielea mai deschisa la culoare este mai predispusă la apariţia petelor maronii – se produce mai multă melanină.

Pentru a preveni apariţia petelor maronii, expunerea la soare trebuie făcută cu măsură. Mai mult, se recomandă aplicarea unei creme cu FPS şi la nivelul mâinilor. Şi totuşi, dacă deja au apărut semne de îmbătrânire a mâinilor, o soluţie este mezoterapia Filorga.

Cum combatem îmbătrânirea prematură a mâinilor?

Prin intermediul mezoterapiei are loc o hidratare în profunzime a pielii şi se combat semnele îmbătrânirii. Se recomandă trei şedinţe de mezoterapie, spaţiate la interval de o săptămână. După tratament se recomandă folosirea cremei Skin Perfusion B3 Recovery Cream de la Filorga. Aceasta calmează şi hrăneşte pielea datorită substanţelor pe care le conţine: acid hialuronic, vitamina B3, uree şi NCTF.

Dacă ne place să avem grijă de noi, de ce să nu acordăm atenţie şi mâinilor?

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.