Lola's Box

De-a lungul timpului, femeile au acordat atenţie unghiilor, pe care le-au dorit frumoase şi strălucitoare. Dar ce ne facem când lacul de unghii se toceşte, crapă sau îşi pierde din luciu? Dacă nu aţi aflat până acum, iată un pont: coloraţi-vă unghiile cu ojă semipermanentă.

Unghiile, alături de mâini, reprezintă unul din primele puncte de contact atunci când cunoaştem pe cineva. Şi pentru că imaginea exterioară este cea după care se formează prima impresie despre o persoană, unghiile trebuie să fie impecabile. Ce impresie ţi-ai face despre o femeie care arată bine, care este îmbrăcată după cele mai noi tendinţe, care are o coafură superbă, un machiaj perfect, dar care, atunci când dai mâna cu ea, prezintă o manichiură ciobită, tocită, zgâriată?

Oja, aşa cum o ştim încă din copilărie când o descopeream în trusele mamelor noastre, este frumoasă, se aplică foarte uşor, dar nu se menţine pe unghii decât două, maximum trei zile. Mă refer la o stare sinonimă cu perfecţiunea. Şi atunci ce este de făcut? Atunci folosim ojă semipermanentă. Este o adevărată minune, cu care unghiile noastre vor arăta foarte bine o perioadă mult mai lungă şi nu mai stăm cu teama că lacul se va zgâria atunci când, de exemplu, băgăm mâna în geantă după chei, telefon sau portofel.

Nail Shop, ojă semipermanentăSe poate aplica lac de unghii peste ojă semipermanentă?

Spre deosebire de lacul de unghii clasic, o ojă permanentă vine în plus cu o strălucire aparte şi o textură mult mai rezistentă. La aplicare, singurul lucru care diferenţiază cele două variante de ojă este că cea semipermanentă necesită uscarea la o lampă cu ultraviolete. Dar, ce-i drept, această operaţiune face ca stratul de ojă semipermanentă să fie mult mai rezistent.

Rezistenţa ojei semipermanente face ca aceasta să rămână pe unghii timp de 2-3 săptămâni indiferent de ceea ce facem în acest interval de timp. Putem să spălăm vase, să grădinărim, să facem curăţenie, să practicăm sporturile preferate. Bine, acum ca să ne amuzăm, nu trebuie să folosim polizorul tatălui/soţului/iubitului pentru a-i testa rezistenţa. 🙂

Şi pentru că o ojă semipermanentă are o durată de viaţă atât de îndelungată, în comparaţie cu cea normală, când ne facem manichiura, trebuie să ne gândim la o culoare care să se asorteze foarte uşor cu ceea ce avem în garderobă. Şi totuşi… Ce facem dacă vrem să îmbrăcăm o anumită ţinută? Ei bine, peste stratul de ojă semipermanentă se poate aplica lac de unghii clasic, singura condiţie fiind ca acesta din urmă să fie de o culoare mai închisă. După care îl poţi îndepărta uşor cu dizolvant fără acetonă.

Nail Shop, ojă semipermanentăO manichiură cu ojă semipermanentă poate fi realizată atât la un salon de specialitate, cât şi acasă, doar că vei avea nevoie de un kit întreg. Dar dacă te încântă ideea, investiţia merită cu vârf şi îndesat.

Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “Manichiură perfectă trei săptămâni: da, cu ojă semipermanentă

    1. Si mie imi place sa schimb culoarea des. Dar sunt unele fete care poarta aceeasi nuanta lui de zile. Pentru ele..merita

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.