Lola's Box

Când ieşi alături de partenerul tău, îţi doreşti un loc liniştit, elegant, intim, colorat şi… L-am găsit: Lugo Restaurant & Lounge, la doi paşi de Piaţa Romană din Bucureşti.

Fiecare ieşire în doi este un moment de reflecţie asupra noastră şi a relaţiei care ne uneşte de mai bine de zece ani. Şi, chiar dacă poate părea incredibil, fiecare moment petrecut în doi este unul în care fiecare descoperă ceva nou şi frumos despre celălalt. Aşa că relaţia noastră se consolidează şi devine şi mai frumoasă.

La început de februarie, într-o zi când gradele din termometru ne-au răsfăţat din plin, am pornit într-o explorare a centrului Bucureştiului. Părea că muzica este cea care ne însoţeşte, pentru că am fost atraşi de zona adiacentă Ateneului Român şi, fără a putea găsi o explicaţie, am ales o stradă al cărei nume este definitorie pentru istoria muzicii româneşti: George Enescu. La numărul 23 am pătruns în atmosfera liniştită şi intimă a Lugo Restaurant & Lounge, o locaţie perfectă pentru a fi alături de persoana iubită. Sau, aşa cum ni s-a întâmplat nouă, să te întâlneşti cu prieteni dragi.

Inaugurat în vara anului trecut, Lugo Restarant & Lounge ne-a atras imediat atenţia prin terasa pe care, atunci când vremea permite, îşi aşteaptă clienţii. “Când va fi cald şi frumos, trebuie neapărat să venim”, ne-am spus. Interiorul te întâmpină cu o combinaţie potrivită de open space şi separeuri, în care culorile predomină şi te fac să crezi că eşti într-un decor de film.

Influenţa mediteraneană din meniu se regăseşte şi în liniile şi elementele de design vibrante, în decorul şi ritmurile incitante ale muzicii de lounge. Însă simţurile îţi vor fi trezite la realitate de aromele culinare specifice bucătăriei mediteraneene, în care reţetele inovatoare sunt un continuu răsfăţ.

Fără a avea calităţile de critic culinar ale unui Andrew Zimmern, îmi fac totuşi curaj şi vă recomand câte ceva din meniul atractiv cu care te întâmpină Lugo Restaurant & Lounge. Paste sau fructe de mare ori amândouă? Un singur dish intitulat Paste Nero di Seppia, o aventură gastronomică pe care nu o vei uita prea curând şi pe care ai vrea să o repeţi chiar… a doua zi. Dacă fructele de mare nu se numără printre cei mai buni prieteni ai tăi, atunci poţi opta pentru Saltimboca Alla Romana. Cum este? Aproape că nu-mi găsesc cuvintele, dar aş putea spune că a fost… demenţial.

In desert we trust! 🙂 Cu alte cuvinte, renunţăm la orice, dar nu la desert. Aşa că, la recomandarea echipei de la Lugo, am degustat Soufle de ciocolată cu îngheţată de vanilie. Gustos, dulce exact cât trebui pentru a nu-ţi arunca glicemia în aer, parfumat şi totodată răcoritor.

Dacă vreţi să ieşiţi cu prietenii sau cu familia, Lugo Restaurant & Lounge este o alegerea foarte bună. Şi totuşi… Recomandarea noastră este să îl experimentaţi alături de persoana iubită, poate chiar de Valentine’s Day. Veţi descoperi locul, dar vă veţi redescoperi şi pe voi.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.