Lola's Box

Am intrat în linie dreaptă pentru marea premieră. Maleficent – povestea Frumoasei din Pădurea Adormită, dar spusă din perspectiva ursitoarei rele – vine pe marele ecrane, iar studiourile Disney ne promit o ecranizare de excepţie. Aşa că, după ce v-am prezentat look-ul inspirat de film, acum a venit momentul să vorbim despre make-up şi… film.

Maleficent, posterMaleficent – povestea din spatele poveştii
Au trecut 55 de ani de când Maleficent a devenit cel mai cunoscut personaj negativ din universul Disney, “performanţă” pe care o datorează vrăjii pe care a aruncat-o asupra tinerei prinţese. Acum, după cinci decenii şi jumătate, Maleficent readuce la viaţă povestea, spusă din perspectiva “fetei rele” care este interpretată de Angelina Jolie, premiată cu Oscar (1999) pentru “cea mai bună actriţă în rol secundar”.

This slideshow requires JavaScript.

Povestea prinţesei blestemată de ursitoarea cea rea să cadă într-un somn adânc există de la începuturile basmelor, transformându-se, sub nume diferite, de-a lungul a peste 400 de ani. Cele mai cunoscute versiuni rămân, însă, cele semnate de Charles Perrault, respectiv Fraţii Grimm. “Am iubit-o pe Maleficent încă de când eram mică”, spune Angelina Jolie. “E personajul meu Disney preferat. Îmi era teamă de ea şi o îndrăgeam deopotrivă.” Alături de Angelina Jolie, în film îi veţi vedea şi pe trei dintre copiii actriţei: Vivienne Jolie-Pitt (5 ani) o interpretează pe prinţesa Aurora în copilărie, iar Pax şi Zahara apar în scene cameo. Filmul este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 30 mai 2014, fiind proiectat în format 3D şi IMAX 3D.

Maleficent – o oră de transformare
Pe lângă invitaţia la avanpremieră, Ranevents Comm mi-a oferit şi posibilitatea să o trezesc la viaţă pe Maleficent din mine. Aşa că, după o întâlnire de o oră cu make-up artistul MAC Sandra Pătrăuceanu, eram mândra purtătoare a unui machiaj care a fost cel mai bine caracterizat de fiul meu cel mic: “Mami, arăţi ca o vrăjitoare!”.

Maleficient make-up by MACPentru a imortaliza înfăţişarea şi pentru a fi în temă cu filmul, am ales o locaţie atinsă de patina timpului: Biserica Sf. Gheorghe Nou (pentru că-mi era în drum). Şi în timp ce încercam să facem poze care să evidenţieze cât mai bine machiajul, am fost interpelată de o bătrânică – probabil era PR-ul bisericii 🙂 : “Maică, văd că nu eşti bine. Lasă prostiile şi vino mâine la slujbă, că aduc şi moaştele lui Brâncoveanu, ca să iasă necuratu’ din tine”. Reacţia bătrânei a demonstrat că look-ul a fost unul de impact.

This slideshow requires JavaScript.

Dacă sunteţi curioase, produsele MAC folosite de Sandra la machiaj au fost:

  • SKIN: Neutralize Fix + Prep + Prime Translucid;
  • FACE: Pro Long Wear NW20, Pro Long Wear Concealer NW20+NW25;
  • CHEEKS: Coffee Walnut, Gesso, Carbon, Smolder;
  • EYES: Soft Orche, Fasinating, Black Track, Loose Powder Recharge;
  • MASCARA: Studio Sculpt;
  • LIPS: Dynamo + Vino + Ruby Woo + Viva Glam.
Facebook Comments

Related Posts

5 thoughts on “Look avem, make-up avem, urmează Maleficent

    1. Al meu este destul de dramatic.Am zis ca daca tot o fac, ofac pana la capat.Stii ca nu ma incurc cu jumattati de masura. :))))))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.