Lola's Box

Apa, ca şi aerul, este vitală pentru existenţa vieţii pe Pământ. Este unul din motivele pentru care în fiecare an, la 22 martie, sărbătorim Ziua Mondială a Apei. Şi pentru că sticlele de plastic sunt unul din motivele principale de poluare a apei, Tupperware lansează o campanie de reciclare a PET-urilor.

Chiar dacă sunt mai practice, recipientele de plastic sunt mult mai poluante decât cele din sticlă. Da, nu sar aşchii dacă le spargem, dar şi impactul plasticului asupra mediului este imens, pentru că un PET – prescurtarea de la polietilenă tereftalat (adică plastic folosit pe scară largă pentru ambalaje) – nu este biodegradabil. Reciclarea recipientelor de plastic ţine şi de cultura noastră, pe care nu am avut-o până acum, dar pe care trebuie să o introducem în viaţa noastră în acelaşi fel în care am inclus, de exemplu, spălatul pe dinţi.

Poster Bucuresti 2

De câte ori nu vi s-a întâmplat să vedeţi PET-uri aruncate în lacuri, râuri şi chiar în mare sau lăsate aiurea pe malurile apelor? Iar apa, cea fără de care este imposibilă viaţa pe Terra, este unul din mediile care au cel mai mult de suferit de pe urma sticlelor de plastic. Pentru a contribui într-un mod benefic la sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei, Tupperware a pregătit o campanie de reciclare care va avea loc în Bucureşti (19-20 martie), dar şi în Constanţa, Braşov şi Brăila (22 martie). Astfel, oricine aduce cinci PET-uri la sediul distribuitorului Tupperware şi cumpără o sticlă ECO, primeşte GRATUIT încă o sticlă.

Sticla Tupperware ECO păstrează apa proaspătă

Tupperware, sticla ECO

Disponibilă în patru versiuni de capacitate, sticla ECO are darul de a menţine apa proaspătă. Prin funcţia sa, recipientul este unul prietenos cu mediu, dar îţi va face şi economie întrucât lichidele necarbogazoase din el nu îşi schimbă gustul în timp. În plus, inerţia termică a sticlei face ca temperatura conţinutului să se păstreze o perioadă mai îndelungată – de exemplu, vara, când apa se menţine rece mai mult timp. Iar ca dimensiune, sticla ECO variază: cea de 350 ml este destinată copiilor – poţi alege una din variantele Melc sau Dino 🙂 -, în timp ce recipientul pentru adulţi are între 500 şi 1.000 ml.

Şi pentru că sunt fan al sticlei ECO, împreună cu Tupperware am pregătit pentru voi şi un concurs, al cărui premiu este un set de patru sticle ECO (două mari şi două mici). Tot ce trebuie să faceţi este să-mi lăsaţi un comentariu la acest articol în care să-mi spuneţi cum reciclaţi PET-urile. “Sharing is caring”, aşa că nu uitaţi să adăugaţi şi linkul de share public al articolului.

Tupperware, sticla ECO

Concursul începe astăzi, 12 martie, la ora 13.00 şi se încheie marţi, 15 martie, la ora 24.00. Câştigător va fi desemnat cel mai interesant răspuns. SUCCES!

UPDATE: Castigatorii concursului sunt Elena Si Adrian, ideile voastre de reciclare m-au inspirat foarte mult.

Facebook Comments

Related Posts

19 thoughts on “ÎNCHEIAT/Lecţii de reciclare cu Tupperware & CONCURS

 1. E un subiect delicat…nu ai posibilitatea sa reciclezi usor si decent,cel putin in Bucuresti. Tomberoanele pentru reciclat sunt rare si greu de utilizat,noi incercam sa cumparam sticle care se returneaza si bidoane de apa,pentru a evita risipa de plastic,pungile le refolosim cat mai mult. Mi-ar placea sa pot recicla.

 2. Da, cred ca la noi e cam greu cu reciclarea. Am vazut niste dispozitive de reciclare in supermarketuri si e o idee foarte buna, doar ca nu poti cara dupa tine sticle pana acolo sa le reciclezi. Mi-ai dat de gandit..
  Noi practic traim fara sa ne gandim in viitor , nu ne preocupa acest lucru , si nu se stie ce se va alege din planeta noastra.
  Aceste sticlute sunt foarte frumoase si demul imi caut asa ceva.

 3. sticlele de apa sau suc le arunc separat atunci cand arunc gunoiul.

 4. Am tot timpul apa in saticle de plastic,as vrea sa avem mai multa grija de planeta noastra,cred ca ar trebui sa facem educatie celor mici,inca de la gradinita,sunt atatea idei de a transforma o sticla de plastic, se poate picta si folosita pe post de vaza pentru flori,poti face chiar bijuterii din sticle de plastic.Eu incerc cat pot sa reciclez,insa in Romania cred ca mai avem foarte mult de asteptat,pana ne vom civiliza!https://www.facebook.com/pasarin.mihaela/posts/10204094952493680?pnref=story

 5. Strângerea peturilor separat de restul gunoiului și aruncarea la ghenele special destinate pentru peturi /gunoi menajer/ hartie. Sper doar ca și cei care strâng ghenele sa facă separarea la fel, altfel ar fi în zadar.

 6. Avem in spatele blocului un tarc din sarma pentru sticle de plastic datorita unui batranel care strange pet-urile si le duce la un centru de colectare sa mai faca si el un banut. Macar atata lucru putem face si noi sa ducem sticlele acolo. O tentativa de a mea la reciclare a fost sa confectionez diverse chestiute din sticlele de plastic: vaza, suport pentru pensule, o pusculita.
  share: https://www.facebook.com/Miralfn/posts/1177463878960664

 7. Pet-urile le triem printr-o firma din oras care distribuie saci,care le ridica in cca 2 saptamani.

 8. Reciclarea ambalajelor de tip PET este o adevarata problema in toata tara, nu doar in micul meu orasel, unde , efectiv , nu exista posibilitati de reciclare selectiva a resturilor menajere. Dar , pana acum, acest lucru nu m-a impiedicat sa reciclez. La capitul Pet-uri am cele mai multe posibilitati: sticlele mici si pe cele pana in 2,5l le strang si le duc la Lidl, in parcare, la casuta de reciclare. Bidoanele de 5 ,6,8,10l au parte de o altfel de reciclare: primavara si toamna le tai si partea superioara o folosesc in gradina, mai ales când plantez trandafiri sau hortensie, deoarece creeaza o microsera pentru fiecare planta in parte. Partea inferioara a bidonului o utilizez sa pun seminte de panselute, primole, dhalii, din care vor iesi rasaduri, pe care ulterior le mut in gradina si jardiniere. Tot din pidoanele de 5l fac niste jardiniere pe care le suspend de bolta pe care o am pe terasa. Am gasit luna trecuta pe internet , un proiect DY, care prezenta pas cu pas realizare unei sere din PET-uri de 2l , si pe care doresc sa il pun in aplicare luna aceasta. Cam aceste sunt metodele mele de reciclare. Share : https://www.facebook.com/claudia3187/posts/10153998268804805?pnref=story

 9. confectionez diverse lucruri din sticlele de plastic: vaza, suport pentru pensule, o pusculita,paleta pt luat mancare la caini,obiecte de depozitat diferite alimente din bucatarie,cofectoinez zornaitori pt. cel mic.

 10. Reciclarea pet-urilor o facem, o data pe luna, in incinta scolii unde invata baiatul nostru (intre timp, le strangem, le pliem cat putem si le depozitam intr-un sac, pe balcon); este foarte bine gandita initiativa scolii, deoarece astfel sunt educati, de mici, copiii, in acest sens (reciclare selectiva) si noua, parintilor, ne este mai usor sa “scapam” de plastic (centrele pentru reciclare sunt destul de departe de casa). https://www.facebook.com/ph.vio/posts/1143582732328340?pnref=story

 11. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=184041981975437&id=100011089086082
  Un specialist în protecția mediului spunea ca nu avem la ddispoziție generații pentru a repara tot ceea ce poluarea a distrus, ci doar câțiva ani. Adevărul este ca planeta noastră suferă din ce în ce mai mult. Odată cu ea suferim si noi, doar suntem facuti din tarama. Așadar dacă îmi permit să dau milioane în fiecare lună pentru medicamente, de ce nu mi-as permite să am la fel grijă și de mediul în care trăiesc?
  Personal, nu aștept ca schimbarea săppornească de la alții, mă asigur de mine sa am grijă de planeta și încerc să le insuflu aceleașiidei, mai ales egenerațiilor mai tinere.
  Cat despre reciclare, sunt atenta sa sortez gunoiul, refoloseac peturile in casa ca recipiente pentru camara, dar imi place mult saa le refolosesc in diverse proiecte DIY. Astfel le fac sa reziste pentru mai mult timp în scop util, nu să reziste mai mult timp pentru a deteriora mediul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.