Lola's Box

Un film nu se face uşor, dar Giulia Nahmany şi exuberanţa ei sunt două argumente care te pot convinge să te implici într-un proiect aşa cum a fost “Love by Design”. Aşa că, dacă vrei să vezi o comedie romantică, trebuie să-ţi faci program pentru week-endul viitor când are loc premiera.

«România este vedeta
acestui film, a ieşit în faţă
în toată splendoarea ei.»

#lovebydesignmovie - Giulia Nahmany & Manuela Ciucur
#lovebydesignmovie – Giulia Nahmany & Manuela Ciucur

Multă lume o cunoaşte fie pentru cariera în muzică, ca interpret sau VJ, fie pentru cea în afaceri, unde bijuteriile sale au atras multe priviri. Pentru că îi place să fie o persoană care îşi ia destinul în propriile mâini, Giulia Nahmany şi-a propus să facă un film.

“Dintotdeauna mi-am dorit să intru în lumea aceasta, a filmului, şi eram foarte conştientă că nimeni nu va veni de la Hollywood să-mi spună «te voi face un mare star». Niciodată nu am aşteptat ca norocul să vină la mine, ci mi-am făcut propriul meu noroc, l-am provocat. Uneori, pentru acest lucru, m-am izbit de obstacole, a trebuit să am parte de 10 «NU» pentru un «DA».”

Love by Design, ambianţă filmăriA fost greu să convingi o echipă americană să vină să filmeze în România?
Nu, nu a fost deloc greu. Când am vorbit prima dată cu Michael Damian, i-a plăcut foarte mult scenariul. Povestea a fost bine construită, pentru că iniţial a fost concepută de un scenarist român, Alexandru Adrian Marinică, dar ulterior a fost rescrisă de Michael şi soţia lui, Janeen. I-a plăcut mult cum arata, ştia de România, aşa că nu a trebuit să-l implor de genul “Hai, vă rog, veniţi în România”. Ştia că România are peisaje foarte frumoase, îşi imagina cam cum vor arăta cadrele şi totul a decurs firesc, am fost foarte destinşi atunci când am vorbit. Lucrurile s-au mişcat foarte repede.

Cum aţi ales distribuţia?
Ei, aici a fost a fost o discuţie despre cine o va interpreta pe Vivien Thompson, redactorul-şef al revistei. Le-am avut în vedere pe Claire Forlani (n.a. o ştiţi din “Meet Joe Black”), pe Minnie Driver şi pe Kim Catrall (n.a. celebra Samantha din «Totul despre sex»). Apoi eram în China şi primesc un telefon de la Michael: “Am vorbit cu Caroline (n.a. casting director) şi i-a dat scenariul lui Jane Seymour. Şi i-a plăcut”. Am fost foarte încântată de idee pentru că mereu şi-a dorit să joace ceva în genul Meryl Streep. Nu spun că asemănător cu “Diavolul se îmbracă de la Prada”, dar pe acolo.

#lovebydesignmovie - Jane Seymour
#lovebydesignmovie – Jane Seymour

Mulţi dintre cei care au fost la Festivalul de Film de la Newport Beach au spus că Love by Design este o combinaţie fericită între “My Big Fat Greek Wedding”, “The Devil Wears Prada” şi “Bridget Jones”. A fost măgulitor pentru noi că am fost comparaţi cu filme care au fost de mare succes. Ca să concluzionez, pot spune că toată lumea – şi o spun cu mâna pe suflet – a lucrat la proiect cu mare drag. Când ceva trebuie să se întâmple, atunci aşa va fi, Mai ales când se adună oameni care sunt încărcaţi cu energie pozitivă.

Şi pentru rolul principal masculin?
Am avut norocul să am alături nişte oameni care m-au ajutat din punct de vedere strategic – ştim cu toţii că relaţiile contează şi unul a adus pe altul, iar aşa s-a realizat echipa. Având ideea, am propus-o şi am lucrat cu Alexandru pe acest scenariu, i l-am trimis lui Michael care a acceptat să-l regizeze, a făcut rescrierea scenariului în trei săptămâni (ceea ce este un record), iar după o lună era deja aici pentru etapa de preproducţie. Pe când eram în China, mă interesam dacă avem pe cineva pentru rolul lui Adrian, iar el mi-a spus că avem un acord de principiu din partea lui David Oakes. Este un actor care a absolvit şcoli de prestigiu din Marea Britanie, are teatrul în sânge, rolul din “Familia Borgia” l-a adus în prim-plan, iar anii care vor urma îl vor duce sus de tot, la Oscar.

#lovebydesignmovie - David Oakes & Giulia Nahmany
#lovebydesignmovie – David Oakes & Giulia Nahmany

Despre depăşirea emoţiilor…
Ajungem prima zi de filmare la Love by Design, prima mea scenă cu David, iar eu… tremuram. Înainte să intrăm în scenă, David vede pe jos un gândac, pe care îl ia şi începe să se joace el. “David, ce faci?”, îl întreb. Iar el îmi spune: “Vrei să te joci şi tu cu el?”, eu având o repulsie majoră faţă de gândaci, mai ales că acesta era unul d-acela mare şi gras. Şi când regizorul a spus “Action”, am început să jucăm de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Iar la “Tăiaţi”, l-am întrebat “Ce a fost aia cu gândacul?”, iar el mi-a răspuns în timp ce zâmbea: “Te-am făcut să nu te mai gândeşti la scenă, să fii relaxată”. Şi aşa era, are nişte tehnici incredibile de deconectare.

Programul de lucru…
Zilnic, trezirea la 5.00 dimineaţă, intri la machiaj, te uiţi pe ce ai de filmat în ziua respectivă, filmezi 12-14 ore pe zi cu o pauză de o oră.

Love by Design, Giulia Nahmany, scena cu capraScena cea mai grea…
A fost o scenă cu o capră. Ei îi dădeau de mâncare că altfel nu stătea pe loc, iar eu trebuia să mulg capra. Şi în acest timp trebuia să răspund şi la telefon, pentru că aşa era rolul, dar trebuia să mă concentrez şi la replică. Şi îmi repetam în minte “Mulgi, telefon, replică. Mulgi, telefon, replică”. Iar biata capra tot mânca de am crezut că va exploda la un moment dat.

Şi a mai fost scena de final a filmului, care este un fashion show. A implicat foarte multă lume, figuraţie, aşa că s-a lucrat 2-3 zile.

#lovebydesignmovie - Giulia Nahmany & David Lipper
#lovebydesignmovie – Giulia Nahmany & David Lipper

Pregătirea pentru rol…
Danielle nu sunt eu. Sunt doar părţi din mine. Dar cine mă cunoaşte personal va recunoaşte momentele în care mă regăsesc în personaj. Dar timp de o lună şi jumătate am lucrat zi de zi cu David Lipper, care în film îl interpretează pe Lance şi care m-a pregătit pentru acest rol. S-a creat o prietenie între noi şi câte 4-5 ore pe zi repetam continuu. Era ultimul lucru pe care mi l-aş fi dorit: să mi se spună că nu sunt profesionistă.

Ce a învăţat pentru rol…
Am învăţat multe lucruri pentru a intra în personaj: să merg pe scuter (chiar dacă la filmări este dublura mea), să mulg capra, să fiu fata de la ţară, să cos.

Love by Design, Giulia Nahmany & maşina de cusutCe urmează…
Lucrez deja la un nou proiect, nu vă pot spune mai mult pentru că suntem la faza de contracte, dar vă pot dezvălui că este o adaptare după o carte. Şi îmi doresc să am roluri din ce în ce mai solicitante, care să-mi aducă recunoaştere. Nu peste noapte, pentru că ştiu că aşa ceva se obţine în timp.

Timpul a trecut repede şi întâlnirea noastră a luat sfârşit. Am lăsat-o pe Giulia să facă ultimele pregătiri pentru premiera Love by Design (#lovebydesignmovie). După ce am stat de vorbă şi am văzut câtă pasiune stă în proiect, sunt convinsă că-mi va plăcea filmul. Şi vouă o să vă placă, mai ales că peisajele de pe plaiurile mioritice sunt… senzaţionale.

Love by Design, Giulia Nahmany & Anne (Lola's Box)

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.