Lola's Box

De Florii, cu doar o săptămână înainte de Paşte, este dezlegare la vin, ulei şi peşte. Aşa că, pentru week-endul 8-9 aprilie, restaurantul La Mama Ateneu a pregătit un meniu special, cu peşte şi fructe de mare. Aviz amatorilor!

Primăvara şi-a intrat pe deplin în drepturi, motiv pentru care schimbările sunt binevenite de jur-împrejurul nostru. La început de aprilie, La Mama Ateneu a pregătit un nou meniu de primăvară-vară, în care fructele de mare sunt principala vedetă. Mai mult, dacă te atrag şi preparatele bazate pe peşte, atunci este musai să faci o incursiune culinară la restaurantul din centrul Capitalei.

Gătite în sos de vin alb sau roşu, scoicile sunt asemenea unor bomboane cu gust de mare. A fost suficient să le văd pentru a mi se face dor instantaneu de mare, de zilele de vacanţă, de plimbări pe nisipul fin şi de acompaniamentul sonor al valurilor. Dar gata cu visarea, pentru că acum vorbim de gastronomie. Iar scoicile pot fi asezonate foarte bine cu un vin bun, indiferent că este alb, roşu sau rose.

Iar dacă este week-end de răsfăţ, în duminica de Florii avem dezlegare la peşte. Aşa că La Mama Ateneu ne aşteaptă cu preparate speciale: storceag, scrumbie de Dunăre la grătar, midii proaspete în sos de vin alb sau în sos roşu, paste cu midii, creveţi în sos cu usturoi. Şi lista de sortimente de peşte continuă, poftă să fie. Şi, bineînţeles, voie bună.

O recomandare gastronomică olandeză spune: “Că să fii sănătos trebuie să mănânci în fiecare dimineaţă o scrumbie”. Poate că nu chiar în fiecare dimineaţă, dar de Florii merită încercat acest peşte. Iar companie îi pot ţine vinurile albe, româneşti, care sunt deja la rece. Vremea se anunţă şi ea favorabilă, numai bună pentru a sta pe terasă, aşa că… Ştiţi unde ne vedem, da?

PS: Dacă vrei să faci o rezervare pentru sâmbătă sau duminică, formează 021.3129797 sau 0721.526262.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.