Lola's Box

Pentru o poveste frumoasă, ai nevoie de inspiraţie, ai nevoie de talent şi ai nevoie de muncă. Multă muncă şi răbdare. Dacă în poveste mai intervine şi un pahar de vin, atunci ai toate şansele să scrii o poveste sublimă. Dar ce faci când intervine şi pasiunea în poveste? Ei bine, atunci ia naştere Cuvée Grandiflora.

foto: Cosmin Dragomir
foto: Cosmin Dragomir

A fost odată ca niciodată… A fost un scriitor pe nume Gib Mihăescu, care a scris o nuvelă în perioada interbelică. Plină de dramatism, un lucru specific anilor dintre cele două conflagraţii mondiale, intriga întregii nuvele se petrecea în şi în jurul unei grădini de vară din Drăgăşani – da, acel Drăgăşani de pe colinele Vâlcei – care purta un nume plin de muzicalitate: Grandiflora. Pentru cine este din zonă, nuvela “La Grandiflora” a făcut parte din lista lecturilor obligatorii, indiferent că profesoara de limba română de la şcoală o recomanda sau nu.

foto: Cosmin Dragomir
foto: Cosmin Dragomir

Anii au trecut, domeniul viticol de la Vila Dobruşa a cunoscut vremuri mai puţin fericite, dar soarta a făcut ca pasiunea unei familii să nu lase via să dispară. Iar povestea care începe cu “a fost odată ca niciodată…” nu ar fi continuat dacă la Vila Dobruşa nu ar fi ajuns Ghislain Moritz. Maestrul al metodelor de vinificare din Bourgogne, Ghislain este un fin cunoscător al stilului oenologic din Bordeaux, renumita regiune viticolă unde se resimte briza golfului Biscay.

AVINCIS, lansare Cuvée GrandifloraA fost odată ca niciodată… A fost o recoltă 2011, care a dat naştere unor vinuri Cabernet Sauvignon şi Merlot, şi a fost îndrăzneala lui Ghislain, combinată cu experienţa viniviticolă acumulată pe colinele Drăgăşanilor, de a realiza primul cupaj al casei AVINCIS. Iar din toată această poveste, al cărei fir curge precum apele Oltului pe la poalele dealurilor vâlcene, a reieşit un vin. Un vin botezat Cuvée Grandiflora, o licoare care te intrigă în primul moment – aşa cum era şi nuvela lui Gib Mihăescu -, dar care te încântă şi îţi aţâţă curiozitate pentru a afla mai mult.

AVINCIS, lansare Cuvée GrandifloraDupă ce am ascultat poveştile spuse cu multă pasiune de Cristina, Andreea şi Valeriu Stoica, am privit paharul cu Cuvée Grandiflora şi parcă am văzut razele soarelui ce răsfaţă podgoria de la Vila Dobruşa. La vară, când va fi vremea vacanţei, îmi voi lua cuvintele cu mine şi voi merge în podgoria de lângă Drăgăşani. Nu am nici o îndoială că pasiunea şi poveştile oamenilor locului – bine, şi un pahar de vin bun – mă vor face să am inspiraţie la scris. Nu ştiu dacă voi scrie o nuvelă precum “La Grandiflora”, dar sigur va fi ceva bun.

Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea aşa!

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.