Lola's Box

Este vineri dimineaţă, iar ceasul sună deşteptarea. Este parcă mult prea devreme să-mi încep ziua la 6.30, dar gândul că voi petrece câteva ore în compania prietenelor din blogosferă îmi dă acel impuls necesar pentru a mă pune în mişcare. Da, merită să mă trezesc acum pentru că merge la #bmwxdrivetour. O zi în compania BMW România şi a celor mai noi modele cu tracţiune integrală. Fără îndoială, orice bărbat ne-ar fi invidiat.BMW xDrive Tour 2014“Tati, cu ce să mă îmbrac?”, îi spun soţului, iar răspunsul lui este cât se poate de ferm: “Nu mergi la Scala din Milano sau Opera din Viena, deşi vei vedea tot capodopere în adevăratul sens al cuvântului. Alege ceva comod. Stai în picioare, conduci, trebuie să te simţi bine”. Întrucât el are experienţă în aceste evenimente, îi dau ascultare şi aleg un tricou, jeans, sacou şi botine. Pentru că se anunţă o zi interesantă, vreme ţine cu noi şi soarele ne zâmbeşte încă de la primele ore ale dimineţii. Pentru a ajunge la circuitul AMC Kart ne întâlnim cu Alex, iar eu mă fac comodă pe bancheta confortabilului BMW X1. În faţă, băieţii trec rapid peste formalităţi – se ştiu de peste 10 ani – şi încep să discute cu naturaleţe despre maşini, motoare, motorsport la fel cum noi, femeile, vorbim despre cel mai nou ruj.

BMW xDrive Tour 2014Timpul a trecut parcă mult prea repede atunci când am ajuns la locaţie şi m-am revăzut cu fetele din blogosferă. Pentru mine a fost la fel de plăcută şi revederea cu Claudiu David, Mihaela Beldie şi Mihai Beldie, pe care îi ştiu de la BMW Driving Experience Ladies Only. După formalităţile de înscriere, în care am primit un badge cu număr – aveam să aflăm ulterior pentru ce -, a început programul propriu-zis BMW xDrive Live Tour 2014. Aşa că…

“Bun venit în BMW xDrive Home”, unde Claudiu ne-a oferit o prezentare statică a noului BMW X5, dar şi a diferitelor tehnologii disponibile la cel mai de succes Sports Activity Vehicle din lume – firesc, din moment ce el a fondat segmentul. Nu vreau să vor obosesc cu foarte multe detalii tehnice – altfel, extrem utile pentru confortul şi siguranţa noastră ca pasageri -, aşa că voi mai vorbi puţin despre Claudiu.

David. Claudiu David
David. Claudiu David

Am descoperit încă o dată un om care se poate declara printre cei mai fericiţi. “Am cel mai frumos job din lume”, spune el atunci când este întrebat despre meseria lui. Pe lângă faptul că face parte dintr-un grup select pentru că este BMW International Senior Driver Trainer, face ceea ce îi place cel mai mult şi, pe deasupra, câştigă şi bani din această pasiune a lui. A călătorit pe aproape toate meridianele globului datorită evenimentelor BMW şi a condus multe modele ale constructorului german înainte ca acestea să fie prezentate public.

“Prima dată, BMW X5 l-am văzut în Canada, când am fost să realizăm filmul de prezentare. Şansa a făcut ca drumul de la aeroport la hotel să îl parcurg noaptea şi aşa am descoperit noile faruri active. Tehnologia LED face ca luminozitatea să fie mult mai puternică decât cea a farurilor convenţionale şi cu toate acestea nu sunt orbiţi nici cei care merg în faţa ta, nici cei care vin sens opus – totul datorită modului în care operează farurile”, povesteşte el, în timp ce tu, ca ascultător, descoperi bucuria de pe chipul lui în timp ce vorbeşte despre maşini.

BMW xDrive Tour 2014Dacă ceea ce am (re)descoperit la Claudiu nu a fost de ajuns, cei care ne-au purtat prin modulele următoare sunt cea mai vie dovadă a faptului că pasiunea se transmite din tată în fiu… şi fiică. Mihai, Mihaela şi Mihai Aurel formează trio Beldie, o familie care reconfirmă că aşchia nu sare departe de trunchi.

Juniorul – adică Mihai Aurel Beldie – ne-a fost gazdă la Peak Activity, acolo unde ni s-a demonstrat calităţile de off-roader ale noului BMW X5. “Nu vă speriaţi de exerciţiu. Sistemul asigură stabilitate şi tracţiunea maşinii, astfel încât siguranţa este maximă atât la urcarea pe rampă, cât şi la coborârea pantei”, ne spune fiecăreia dintre noi şi trebuie să-l credem pe cuvânt. Pasiunea pentru maşini, moştenită în cea mai pură formă a ei de la tatăl

De trei ori Beldie: Mihai, Mihaela şi Mihai
De trei ori Beldie: Mihai, Mihaela şi Mihai

său, nu se rezumă doar la modelele de serie, ci şi la competiţii. Atunci când nu este instructorul BMW, juniorul Beldie participă la competiţii de viteză în coastă. Mai este nevoie să vă spun că modelul de concurs este tot un BMW? 🙂

“Este cel mai bun copilot din lume”, spune Claudiu David şi nu face referire la vreun francez, spaniol sau finlandez. Ea este Mihaela Beldie, cea care i-a fost navigator la raliuri din competiţiile româneşti sau internaţionale, iar în viaţa de toate zilele este medic specialist în medicină sportivă. La fel de bine ar fi putut fi manechin – cine nu mă crede să arunce un ochi în numărul de martie al revistei Unica. Dar să nu divagăm…

După ce ne-a explicat ce urmează să descoperim în Innovation Lane, Mihaela ne-a invitat la o plimbare cu diferite modele BMW – toate cu xDrive, bineînţeles. Ai fi tentat să crezi că o poţi păcăli, dar orice ieşire din coloană – cine se ştie cu musca pe căciulă să facă un pas în faţă – BMW xDrive Tour 2014face ca vocea feminină, dar fermă a instructorului să se audă în staţia de emisie: “Vă rog frumos, nu faceţi manevre nepotrivite!”. Poate părea un zbir, dar vă dau un pont: nu poate rezista unui Caffe Latte bun. 🙂

“Doamnelor şi domnişoarelor, urmează Performance Park.” Aici e aici, pentru că urma să conducem pe circuit. Şi nu în condiţii ideale, ci pe un traseu sinuos, printre jaloane, cu variaţii de aderenţă şi sub îndrumarea lui Mihai Beldie. Pentru moment, zâmbetele noastre au îngheţat, dar “Mac” ne-a asigurat că modulul trebuie să fie ceva distractiv: “Nu suntem la şcoală, nu dăm note. Dacă ascultaţi sfaturile mele, veţi vedea cât de frumos poate fi condusul”. Iar ceea ce a urmat avea să ne confirme spusele lui.

BMW xDrive Tour 2014La trecerile prin şicane, la accelerările bruşte sau la schimbările de aderenţă (uscat-ud-uscat), puterea motoarelor BMW a pus la încercare calităţile de pilot ale fetelor. Însă experienţa seniorului Beldie, acumulată de-a lungul anilor în competiţiile auto şi transpusă în sfaturile transmise prin staţie, le-a conferit tuturor încredere deplină în forţele lor. Şi nici o recompensă nu putea fi mai bună decât simplul “mulţumesc” transmis la coborârea de la volan şi zâmbetul omniprezent pe feţele lor. “Dacă aţi vrea, 70% dintre dumneavoastră aţi putea deveni piloţi foarte buni”, a fost verdictul instructorului, iar bucuria fetelor a fost şi mai mare.

BMW xDrive Tour 2014La final, cu toată lumea reunită în BMW xDrive Home, fericirea şi satisfacţia erau greu de exprimat în cuvinte. Toţi regretam că se încheie o zi în care am putut descoperi ce înseamnă dinamica, puterea, siguranţa, calitatea “made by BMW”. Orice ar spune cârcotaşii, BMW is Joy!

Mulţumim BMW România! Pentru o zi superbă, pentru o experienţă de excepţie şi pentru că aţi primit “gaşca” noastră colorată de lifestyle.
PS: Mulţumirile mele speciale fetelor care au răspuns “DA” invitaţiei: Mona Croitoru, Stela Adam, Maria Rodica Manea, Ştefania Ciucă, Petronela Vintilă, Georgia Tănase, Andreea Tudor, Ionela Chicu, Elena Pâslaru, Ana Maria Tătucu, Maria Dumitrescu, Ana Calciu, Alina Barbu, Mihaela Navrea, Andreea Filip, Irina Markovits, Adina Aruştei, Antonia Tucheac, Maria Dragason, Denisa Luntraru, Adriana Camelia Andrăşescu, Ioana Dumitrache, Sonia Trifan.

credit foto: BMW România

Facebook Comments

Related Posts

16 thoughts on “Joy is #bmwxdrivetour

    1. A fost minunat! Iar tu ai scris de asta natura incat parca am retrait momentele acelea unice. Iti multumesc mult pentru invitatie, iar tu esti o doamna minunata. Mi-a facut o deosebita placere sa te cunosc.

      1. Ca sa dau un citat clasic: This is the beginning of a beautiful friendship! 🙂 Acum ne-am cunoscut si face 2 face, nu doar virtual 🙂

  1. Ce detaliat ai povestit tu! Parca am retrait momentele, a fost atat de frumos ca nu-mi vine sa cred. Iti raman recunoscatoare Anne, multumesc inca o data pentru invitatie!
    Imi place poza din colajul de final, cu apusul. Nu i stiu. Parca deja visez la un pictorial la apus cu un BMW fioros :D.
    Te pup!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.