Lola's Box

Poluarea este una din problemele cu care ne confruntăm indiferent de sezon. Şi pentru că tenul nostru trebuie să fie la înălţime, The Body Shop ne-a lansează provocarea unei cure intensive de ceai verde matcha.

De la Revoluţia Industrială încoace, poluarea a devenit tot mai mult o problemă cu care ne confruntăm zi de zi. Iar această situaţie se va transforma într-una şi mai prezentă: se estimează că, până în 2030, aproape două treimi din populaţia mapamondului va trăi în zone urbane. Efectul va fi… o creştere accentuată a poluării şi primul care va avea de suferit va fi tenul nostru: deteriorare a celulelor, uscare, inflamare şi pigmentare a tenului şi îmbătrânire.

Concluzia este că, fără să stăm prea mult pe gânduri, îngrijirea tenului trebuie să includă ritualuri de înlăturare a poluării. Cu regularitate trebuie să facem uz de măşti care să elimine efectele poluării şi excesul de sebum sau machiaj. Şi cum Greenery este culoarea anului, The Body Shop mizează tot pe verde. Şi nu oricare, ci cel provenit de la ceai verde matcha.

Cu o formulă 100% vegană, masca este îmbogăţită cu extract de ceai verde matcha din Kakegawa (Japonia) şi extract de păpădie. Acestea două îndepărtează efectele poluării şi impurităţile. În plus, în formula cremoasă a măştii se regăsesc şi particule exfoliante de lufă, care purifică în profunzime.

Ai nevoie de doar 30 de minute pentru ca ritualul de îngrijire cu ceai verde matcha. Iată ce ai de făcut:

  • după demachierea delicată, înmoaie un prosop în apă caldă şi aplică-l pe ten;
  • aplică masca pe tenul umed cu ajutorul unei pensule de aplicare a măştilor; continuă cu un masaj uşor, începând cu fruntea, cu mişcări circulare ample în jurul feţei, terminând spre nas;
  • înconjoară ochii şi lasă să acţioneze 15 minute; clăteşte cu apă caldă, cu mişcări circulare pentru a exfolia delicat; după îndepărtarea măştii, înmoaie prosopul în apă rece şi aplică-l pe ten, timp de un minut, pentru minimizarea porilor;
  • la final, pentru ca tenul să fie mai luminos, poţi încerca o loţiune tonică Chinese Ginseng & Rice.

Chinese Ginseng & Rice Clarifying Polishing Powder Wash. Perfectă pentru demachiere, pudra se mixează cu apă în funcţie de puterea de exfoliere dorită – pentru un ten instant mai catifelat, iluminat şi un aspect mai uniform. Pudra conţine enzime de papaya, este foarte delicată şi îmbogăţită cu ulei de susan obţinut prin programul Community Trade. Datorită formulei waterless, produsul este ideal pentru călătorii. Preţ: 55 lei.

Chinese Ginseng & Rice Clarifying Milky Toner. Pentru cei de la the Body Shop este prima loţiune tonică lăptoasă cu efect de iluminare a tenului. Conţine extract din rădăcină de ghimbir şi orez şi lasă tenul mai catifelat, mai luminos şi revitalizat. Formula tonicului nu conţine alcool şi este îmbogăţită cu ulei de susan obţinut prin programul Community Trade. Preţ: 55 lei.

Mască de noapte cu extract din arbore de ceai

Coşurile sunt o altă problemă cu care te poţi confrunta. Iar această grijă nu ţine cont de vârstă, chiar dacă este mult mai prezentă în rândul adolescenţilor. Şi pentru că nivelul de sebum din ten este ridicat la ora 4.00, o mască de noapte poate face adevărate minuni. Şi cam aşa este noua mască de noapte împotriva imperfecţiunilor, cu textură revigorantă memory-gel, infuzată cu ulei esenţial din arbore de ceai şi acid salicilic. Folosita noapte de noapte, masca reduce grijile ulterioare precum porii măriţi. Şi fiţi fără griji în privinţa aşternutului: nu pătează.

După curăţare şi tonifiere, aplică un strat din mască pe toată faţa şi lasă să se absoarbă peste noapte. Se poate aplica cu ajutorul degetelor curate sau cu o pensulă pentru aplicarea măştilor. Pentru o senzaţie suplimentară de răcorire şi calmare, se poate depozita în frigider. Iar pentru tratarea imperfecţiunilor, se poate aplica şi pe gât şi piept. Preţ: 62 lei.

Fond de ten mat cu argilă şi ulei de arbore de ceai

Cu fondul de ten trebuie să avem o relaţie confortabilă, să ne simţim bine în pielea noastră. 😊 Pentru aceasta, The Body Shop a creat un nou fond de ten mat, care este în tendinţele “no makeup” ale acestui an. Formulat special pentru a curăţa tenul în timp ce îl camuflează, Matte Clay Foundation oferă 24 de ore de acoperire. Pe de altă parte, purifică tenul, combate luciul şi permite pielii să respire – este must-have în special pentru cele cu ten gras. Infuzat cu ulei de arbore de ceai şi îmbogăţit cu pudră de argilă matifiantă, este disponibil în şase nuanţe: Railey Beach (014), Havana Sand (021), Sagano Bamboo (023), Tamerza Dune (026), Japanese Maple (034), Savannah Pecan (042). Preţ: 63 lei.

Ştiţi ce mai lipseşte la toate acestea? O cană de ceai verde. Aşa, ca pentru relaxare. 😊

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.