Lola's Box

Moto:
Nu contează de câte ori îi spui
unei femei că este frumoasă.
Nu te va crede dacă ea nu crede în ea.

De mică am fost atrasă de frumos. Aveam o atracţie intrinsecă pentru tot ceea ce era plăcut simţurilor umane, dar trecerea anilor m-a făcut să-mi pun tot mai des întrebarea “ce este frumosul?”. Experienţele de viaţă m-au învăţat că totul depinde de încredere. Iar acest lucru mi s-a adeverit printr-un experiment simplu.

RuxandraDupă o dispută amicală pe care am avut-o cu o prietenă pe tema frumuseţii şi a încrederii, am încercat împreună un experiment foarte simplu. Într-o zi de la începutul toamnei, când soarele încă ne mai răsfăţa şi lumea nu se ascunsese sub hainele cenuşii de vreme rea, am pornit într-o plimbare de la Piaţa Romană spre Universitate. În jurul prânzului, Magheru este un furnicar şi-ţi oferă un eşantion mai mult decât reprezentativ pentru orice sondaj ai dori să realizezi: business women, salariate în companii de stat sau private, studente, casnice, pensionare, eleve. Întâlneşti femei din toate mediile sociale, iar rezultatele sunt cât se poate de interesante. Dacă le priveşti cu foarte mare atenţie, fiecare este frumoasă în felul ei. Însă, la prima impresie , care contează foarte mult şi influenţează mult părerea pe care ne-o facem despre o persoană, cele care îţi atrag atenţia sunt cele care au încredere în ele – sunt cele care deţin “efectul wow!”.

Frumuseţea ţine de genă sau de încredere? Era întrebarea care îmi stăruia în minte şi care stătuse la baza micului conflict de idei dintre mine şi prietena mea. Contează prea puţin care dintre noi era adepta frumuseţii şi cine susţinea încrederea. Atunci când am ajuns la Universitate şi ne-am aşezat pe o bancă în faţa Teatrului Naţional, a fost unui din acele momente pentru care obişnuiesc să folosesc expresia “a mai murit un drac”. Şi eu, şi prietena mea am spus într-un glas: “Da, contează”. Şi amândouă ne refeream la încredere.

Încă o dată mi s-a confirmat – oare mai era nevoie? – că nu haina îl face pe om, ci atitudinea, iar încrederea poate fi unul din cele mai solide argumente – nu cumva cel mai puternic? – în favoarea frumuseţii. Dacă nu mă credeţi, încercaţi experimentul meu: faceţi o plimbare prin Bucureşti şi priviţi cu atenţie în jur. Veţi rămâne surprinşi câte femei frumoase veţi întâlni, dar care nu sunt strălucitoare din cauza lipsei de încredere pe care o au în ele. Pe de altă parte, veţi observa un număr considerabil de doamne şi domnişoare care sunt departe de standardele de frumuseţe atât de mediatizate, dar a căror încredere este la un nivel înalt şi astfel ies imediat în evidenţă, îi fac pe bărbaţi să întoarcă privirile după ele.

Porţi cea mai spectaculoasă “little black dress”, care să te facă să te simţi încrezătoare, frumoasă, chiar invincibilă. Îmbraci o ţinută formală şi brusc devii extraordinară. În zilele când te simţi cu moralul la pământ, ce ar fi să încerci următorul truc: imaginează-ţi că porţi cea mai uimitoare rochie de seară, apoi continuă-ţi ziua. Încrederea te va face să fii strălucitoare! Pentru că meriţi!

M-am înscris la şcoala de Beauty Blogging by L’Oréal Paris!

Facebook Comments

Related Posts

10 thoughts on “Încrederea ca definiție a frumuseții

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.