Lola's Box

Îţi poţi imagina un decor minimalist care este bazat pe cupru, piatră şi plexiglas şi din care să nu lipsească depozitul de mostre? Ei bine, când intri în universul YKK, aşa arată primul showroom din Europa al renumitului producător de fermoare.

YKK România, ambianţă showroomÎn perioada adolescenţei, atunci când am interacţionat pentru prima dată cu pantalonii de jeans aduşi de afară, eram fascinată de trei litere care împodobeau cheia fermoarului: YKK. Mereu mă întrebam de unde provin, dar abia mai târziu aveam să aflu adevărata poveste a celor trei iniţiale. Ceea ce am aflat atunci – şi mi s-a confirmat mai târziu – a fost faptul că fermoarele YKK sunt de anduranţă. Ceda materialul pantalonilor şi fermoarul era încă foarte bun.

YKK România, ambianţă showroomŢinând cont de relaţia mea veche cu aceste fermoare, vă daţi seama că nu am stat prea mult pe gânduri să spun “da”. Ce trebuia să accept? Era vorba de invitaţia de a vizita showroomul de la Focşani, primul deschis în Europa de cunoscutul producător mondial de fermoare. Pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp, conceptul de amenajare avangardist a fost creat special pentru a pune în evidenţă fermoarul YKK (Yoshida Kogyo Kabushikikaisha).

YKK România, Anne @ YKKÎn showroom am putut vedea cele mai noi colecţii de fermoare YKK, vedeta absolută fiind cea pentru sezonul primăvară/vară 2016, alături de cea pentru stagiunea toamnă-iarnă 2016/2017. Produse în Europa şi Asia şi prezentate şi la marile târguri internaţionale, cele mai recente modele sunt aduse de două ori pe an şi în showroomul brandului japonez.

YKK România, Raul Poruţiu - director general“Ideea originală a fost de a deschide doar un depozit de mostre, pentru a fi cat mai flexibili în ceea ce priveşte termenul de livrare pentru prototipuri. Apoi ne-am gândit că ar fi mult mai bine să şi arătam potenţialul YKK. Din acest motiv am realizat un showroom cu depozit”, a dezvăluit Raul Poruţiu, directorul general YKK România.

YKK România, ambianţă showroomDatorită acestui showroom, majoritatea colecţiilor fashion, dar şi fermoarele tehnice (echipament sportiv, echipament de protecţie etc.) sunt disponibile pentru departamentele de achiziţii şi pentru designerii fabricilor din Focşani sau din Moldova. De altfel, oraşul de pe Milcov este cel mai important centru de producţie pe segmentul fashion din România – are cea mai mare concentrare de fabrici din ţară şi este locul unde se lucrează cele mai multe mărci de renume internaţional, de la H&M până la Burberry sau Akris. În fabricile Artifex, Sorste şi Pandora se produce atât pentru piaţa din Europa, cât şi pentru cea americană.

YKK România, ambianţă Sorste

YKK România, vizită Sorste“O companie este un membru important al societăţii şi, ca atare, trebuie să coexiste cu alte elemente ale acesteia. Valorile sale vor fi recunoscute după beneficiile pe care le împarte cu societatea.” Aceasta este filosofia iniţiată de fondatorul companiei, după care YKK se ghidează şi acum, la peste 80 de ani de la lansarea afacerii. Pornind de la acest concept, YKK România a iniţiat competiţia anuala “Inside Fashion”, dedicată studenţilor din anii I şi II de la Facultățile de Design, Artă Decorativă şi Textile din România.

Pentru acest an, tema propusă a fost “Costumul Popular Românesc Reinventat cu Fermoare”, care a avut menirea de a permite studenţilor o abordare îndrăzneaţă a celor mai vechi motive de design şi decorative din estetica românească. Iar învingătorul a fost… Aflaţi aici. 🙂

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.