Lola's Box

Recunoscut ca un accesoriu care denotă multă eleganţă, papionul a revenit în prim-planul modei, după ce a devenit un element de design potrivit atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, dar mai ales care poate fi purtat în aproape orice situaţie.

Francezii şi britanicii au făcut celebrul “fluturaşul”. Dar oare câţi ştiu că papionul îşi are originile în zona Balcanilor? Povestea acestui accesoriu de vestimentaţie a început în secolul XVII, atunci când, în timpul războaielor prusace, mercenarii croaţi foloseau eşarfe legate în jurul gâtului pentru a ţine apropiate cele două extremităţi ale gulerului cămăşii. Nu a trecut mult timp şi clasele superioare din Franţa au adoptat moda sub numele “cravată” – provenit de la termenul francez pentru croat -, iar în timp a devenit sinonimul eleganţei supreme în rândul bărbaţilor.

Clasicele papioane de culoare neagră au intrat în scenă în 1886, atunci când Pierre Lorillard V a propus o alternativă la fracul purtat cu papioane albe. Noul costum a fost denumit tuxedo după Tuxedo Park din New York unde a fost purtat în premieră, iar papionul negru era un accesoriu nelipsit din ţinuta gentlemenilor. Şi acum, la aproape două secole de la acel moment, povestea de succes continuă, iar papioanele sunt întâlnite în culori şi modele dintre cele mai diverse.

De curând, designerul Florin Burescu şi-a lansat noua colecţie “Papiones by Florin Burescu”. Modele unicat şi unisex, accesoriile sunt o explozie de culoare, astfel că cel care poartă papionul va ieşi în evidenţă şi va atrage privirile celor din jur, indiferent că merge la un eveniment de gală sau foloseşte papionul pentru înnobilarea ţinutei de zi cu zi.

Şi pentru că materialul este foarte important, designerul a realizat majoritatea creaţiilor din mătase, ceea ce conferă o distincţie aparte outfitului. Fără îndoială, “Papiones by Florin Burescu” vă poate completa o ţinută îndrăzneaţă la petrecerile care vă aşteaptă la final de an. Papionul este un “must-have” 2012-2013 şi nu trebuie să lipsească din nici o garderobă – nici de la doamne, care astfel pot adopta o ţinută mai îndrăzneaţă şi le aduce un plus de farmec.

Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “Ieşi din tipare: «Papiones by Florin Burescu»!

  1. Daca ma crezi, chiar zilele trecute ma gandeam la un papion. 🙂
    Cravatici am si un papion chiar mi-ar place sa port.
    Ca de obicei un articol foarte interesant.
    Te pup.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.