Lola's Box

De aproape un deceniu, de când a cumpărat brandul francez, familia Perris a construit o strategie solidă prin care Houbingant să-şi recapete gloria de odinioară. Iar lansarea parfumului Iris de Champs este unul dintre cei mai importanţi paşi spre îndeplinirea acestui deziderat.

Houbigant Iris des ChampsFondată în urmă cu 240 de ani de către Jean Francois Houbigant, pe când acesta avea doar 23 de ani, casa Houbigant a devenit imediat renumită în rândul aristocraţiei şi nobilimii. Parfumurile, pudrele şi mănuşile parfumate erau cumpărate de nume celebre ale secolelor XVIII-XIX, precum Regina Maria Antoinette, Prinţesa Adelaide d’Orleans, Regina Victoria a Marii Britanii, Ţarul Nikolai II. De-a lungul anilor, afacerea Houbigant a fost condusă de Chardin – fiul lui Jean Francois -, Magny & Gabillot, Javal & Paul Parquet, iar din 2005 este deţinută de familia Perris.

Houbigant Iris des ChampsDe-a lungul timpului, irisul a reprezentat aroma emblematică pentru universul parfumierilor. Mirosul elegant şi plin de stil al acestei flori este asemenea unei comori misterioase, iar procesul de extracţie al aromelor este unul îndelungat şi foarte delicat. Faţetele pudrate ale irisului se transformă delicat în accente verzi, care evocă un parfum cald şi senzual.

Houbigant Iris des ChampsPrin acest parfum, Houbigant a creat o interpretare emblematică a florii de iris, un parfum care se dezvoltă şi continuă tradiţia lungă a excelenţei, fiind asemenea unei plimbări pe un câmp înflorit de irişi din inima Toscanei într-o zi însorită. Iris Des Champs înseamnă interpretarea feminină aristocratică a frumuseţii şi rafinamentului etern. Prospeţimea aromelor florale de iris se îmbină cu notele de bergamotă şi trandafir, pentru un parfum captivant şi senzual. Compoziţia recreează atingerea mătăsoasă şi senzuala a petalelor de iris pe piele, îmbinată delicat cu aromele sofisticate de iasomie, ylang-ylang şi lăcrămioare, jucându-se pe o bază seducătoare cu note de vanilie şi lemn de santal.

Houbigant Iris des ChampsHoubigant a modernizat sticla de cristal, folosind un flacon realizat de Baccarat la începutul secolului XX. Iniţial, sticla a fost creată în pentru Parfum Idéal în 1900, când Expoziţia Mondiale a avut loc la Paris, şi întruchipa Turnul Eiffel, simbolul acelui eveniment.

  • Note de top: bergamotă, lăcrămioare, piper roşu.
  • Note de mijloc: unt de iris, absolu de Iris, absolu de trandafir, absolu de iasomie Sambac, esenţă de ylang-ylang.
  • Note de bază: lemn de santal, note lemnoase de ambră, vanilie, mosc.

Houbigant Iris des ChampsIris Des Champs, noul parfum al casei Houbigant, este disponibil în exclusivitate la Beautik Haute Parfumerie, la preţul de 670 lei (100 ml).

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.