Lola's Box

La fiecare doi ani, cei mai buni 12 jucători de golf din SUA şi Europa se întrec în Ryder Cup, o competiţie ce naşte pasiuni şi a scris unele dintre cele mai frumoase poveşti ale sportului. Mouton Cadet a extins parteneriatul cu ediţiile americane ale Cupei Ryder şi devine vinul oficial al ediţiei din 2016.

În 2016, la Clubul Naţional de Golf Hazeltine din Chaska (statul Minnesota), jucătorii de golf din SUA vor încerca să-şi reia revanşa în faţa europenilor. Profesioniştii de pe Bătrânul Continent au câştigat cinci din ultimele şase dispute şi şapte din ultimele nouă, reuşind să reducă deficitul în ceea ce priveşte scorul general.

Căpitanul echipei Europei pentru ediţia 2016 a Ryder Cup, Darren Clarke (Irlanda de Nord)
Căpitanul echipei Europei pentru ediţia 2016 a Ryder Cup, Darren Clarke (Irlanda de Nord)

Ca orice competiţie din lumea golfului profesionist, şi Ryder Cup nu ar avea acelaşi farmec fără contribuţia unor parteneri de calibru. Ei bine, pentru ediţia 2016 a întrecerii cu crose şi micuţa bilă albă, Mouton Cadet este partener oficial al Ryder Cup, anunţul fiind făcut de Baron Philippe de Rothschild SA şi Asociaţia Jucătorilor de Golf Profesionişti din America (US PGA).

Legendarul Mouton Cadet a fost creat în premieră în 1930, la doar trei ani de la organizarea primei ediţii a Cupei Ryder. Prima implicare a casei franceze în celebra competiţie de golf a fost în 2014, atunci când a susţinut echipa Europei, la ediţia găzduită la Gleneagles (Scoţia), iar acum îşi îndreaptă atenţia spre cea a SUA. Oarecum firesc, pentru că pasiunea pentru golf şi pentru vinurile de înaltă calitate cunoaşte aceeaşi ardoare pe ambele maluri ale Atlanticului. Mai mult, povestea va continua şi în 2018, atunci când Ryder Cup revine în Europa, la Le Golf National lângă Paris.

Mouton Cadet, Ryder Cup 2014Mouton Cadet a fost creat de Baronul Philippe de Rotschild (1902-1988), intenţia sa fiind să lanseze un vin de calitate superioară pe o piaţă a consumatorilor de vin, fini connaiseurs, adepţi ai stilului de viaţă relaxat şi luxos. Având o mare viziune inovatoare, baronul a decis să nu comercializeze vinul sub umbrela prestigiosului brand Château, ci mai degrabă sub numele “Mouton Cadet” (baronul era mezinul familiei – cadet în franceză).

Mouton Cadet s-a bucurat de un succes imediat, mai ales în Statele Unite, unde îşi păstrează poziţia de cel mai bine vândut vin Bordeaux. De mai bine de 85 de ani, acest brand a crescut în popularitate şi se regăseşte spre comercializare în 150 de ţări din toată lumea. Inclusiv în România, unde este adus de BDG Import.

Încă din 1992, Mouton Cadet este furnizor oficial al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes
Încă din 1992, Mouton Cadet este furnizor oficial al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes
Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.