Lola's Box

Când am trecut pragul FORM Fusion, gândul m-a purtat spre stilul minimalist care caracterizează nordul Europei, indiferent că vorbim de arhitectură, design sau cooking.

Te-ai decis să ieşi cu prietenii într-o seară, iar alegerea voastră este un restaurant cu specific fusion. Dar cum unii mai întârzie, vreţi să staţi la un pahar de vorbă, deci localul să aibă şi bar. Aşa că vă puneţi întrebarea: încotro o luăm? Ei bine, în zona centrală a Bucureştilor, te aşteaptă FORM Fusion, un loc pe care l-aş descrie ca un amestec subliminal de linii şi elemente decor.

FORM Fusion, media lunchPrezent în numeroase reviste de arhitectură şi urbanism, unul dintre conceptele care fac diferenţa atunci când vorbim de acest restaurant este “continuitatea spaţio-temporală inside-outside”. Concret, pietrele şi pavajul de afară se continuă la fel de natural şi înăuntru. “E atât de firească trecerea încât oamenii, posesori de animale, simt nevoia să intre cu patrupedele în restaurant pentru că simt firescul. Şi asta nu e tot. Şi clienţii simt nevoia să iasă afară, mai ales dacă sunt şi fumători, pentru că fumatul nu este permis înăuntru la FORM Fusion”, dezvăluie Ina Beldiman una dintre regulile interne ale localului.

FORM Fusion, media lunchCreativitatea nu se regăseşte doar în arhitectură. Meniul împrumută elemente din bucătăria clasică, pe care le redefineşte cu ajutorul conceptelor moderne şi inovaţiilor din zona de cooking. În meniu, contopirea dintre Orient şi Occident te aşteaptă la fiecare pas. Ce spui de Ramen redefinit prin mirodenii japoneze? Sau de o reinterpretare de Hummus, cu cremă de caju? Stilul fusion în descoperi şi în salată Tabouleh cu fructe, în Toca-Nita – un preparat realizat integral dintr-un amestec de fructe de mare -, sau în Ochi de Dragon, unul dintre cele mai sofisticate deserturi.

FORM Fusion, media lunchNici partea de băuturi nu este lăsată la voia întâmplării. Despre vinuri se spune că erau licoarea preferată a zeilor, aşa că poţi degusta soiuri atent selecţionate atât ca regiune geografică, cât şi ca an de maturitate. Cocktailurile se regăsesc în diverse combinaţii exotice şi inedite, iar cafeaua şi alte produse le întâlneşti sub un nou concept de creativitate: FORM Fusion. Pe toate le poţi găsi în strada Vasile Lascăr 173.

FORM Fusion, media lunchDacă iarna te deprimă, chiar şi în forma sa mai blândă, la vară fi-veţi aşteptaţi de un gard verde extrem de fresh şi de o terasă care vă vor duce cu gândul spre Scandinavia. Acum, nu puteţi decât să urmăriţi atent detaliile metalice şi modul în care construcţia vorbeşte de la sine.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.