Lola's Box

Sumele pe care le alocă românii pentru vacanţele în străinătate, în sezonul estival, au crescut, în medie, cu 30% în ultimii cinci ani, potrivit unei analize a agenţiei de turism online Fly Go. Astfel că, în prezent, costul mediu al unui sejur estival variază între 900 şi 1.200 de euro.

Intrarea pe piaţa locală a mai multor operatori de transport aerian şi creşterea numărului de destinaţii de vacanţă din oferta acestora au contribuit la deschiderea apetitului românilor pentru vacanţe în destinaţii mai puţin accesate până acum, precum şi la creşterea numărului de zile petrecute în concediu.

În continuare, turiştii români preferă destinaţiile de masă, precum litoralul din Grecia, Turcia şi Spania. Cu toate acestea, se optează tot mai mult pentru destinaţii mai puţin accesate până acum, în ţări şi regiuni precum Croaţia, Malta, Sardinia, Sicilia sau Corsica.

Durata concediilor de vară în afara ţării este de minimum 7 zile, ajungând adesea la 10 zile. Turiştii români preferă să plece în vacanţe în perioada iunie – septembrie, pe care le rezervă cu câteva luni înainte, cu un vârf de rezervări în lunile ianuarie şi mai. În vacanţele de vară, 70% dintre români accesează servicii all inclusive, de care să se bucure alături de familie sau de prieteni, în condiţiile în care peste 90% dintre turişti călătoresc în grupuri.

Apetitul românilor pentru vacanţe a crescut în ultimii ani, astfel că, în prezent, turiştii merg, în medie, în două concedii pe vară. Pentru că vor un confort sporit, românii optează pentru cazare în unităţi hoteliere mari şi alocă, în medie, 500 de euro pentru cheltuielile suplimentare per sejur.

“Ne aşteptăm ca bugetul turiştilor români pentru vacanţele de vară să continue să crească în perioada următoare. Aceasta şi pentru că operatorii de servicii turistice şi aeriene vor introduce şi vor promova pe piaţa din România noi destinaţii. În acelaşi timp, cresc calitatea serviciilor şi numărul beneficiilor pe care le oferă pentru clienţi. Un interes crescut pentru sejururi în străinătate se va simţi şi mai mult pe măsură ce tehnologia va lua amploare în industria de turism”, spune Stefano Iervolino, fondator şi CEO Fly Go.

În acest context, Fly Go lansează un parteneriat cu compania fintech Revolut, prin care clienţii care fac plăţi cu cardul Revolut beneficiază de discounturi la achiziţia biletelor de avion, a hotelurilor, a pachetelor complete de vacanţe sau la serviciile de car rental. Astfel, clienţii Fly Go care vor folosi cardurile Revolut la plata online a serviciilor achiziţionate de pe Fly-go.ro vor beneficia, în prima lună, de servicii fără comision. Din a doua lună vor avea reducere a comisionului cu 20% la orice serviciu achiziţionat.

Îmbunătăţirea experienţei clienţilor Fly Go, din momentul achiziţiei unui serviciu şi pe tot parcursul derulării acestuia, indiferent dacă vorbim de un zbor cu avionul sau un pachet complet de vacanţă, rămâne principala direcţie de investiţii şi în 2018, compania având alocat în acest sens un buget de 1,5 milioane de euro.

Despre… Fly-Go.ro este cea mai mare agenţie de turism online românească independentă cu prezenţă regională. Lansată în anul 2005, Fly Go operează, în prezent, pe trei pieţe: România, Italia şi Spania. Misiunea agenţiei este să le ofere clienţilor săi cele mai bune servicii şi produse, de la bilete de avion low-cost şi de linie pe toate aeroporturile din lume, rezervări la hoteluri, pachete de city-break, servicii de rent-a-car, la servicii turistice personalizate, consultanţă şi suport 24/7 şi până la cele mai complete ghiduri turistice pentru sute de destinaţii de pe toate continentele.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.