Lola's Box

Indiferent de anotimp şi oricare ar fi ţinuta pe care o vrei, mereu se găsesc câteva modele de cămăşi care să îndeplinească cerinţele outfitului tău. Dar ce variante avem?

Într-o vreme de mult apusă – aşa, cam de 27 de ani -, cămăşile erau, în rândul femeilor, piese obligatorii în ţinutele şcolare. Fie că vorbeam de şoimii patriei, de şcoala primară, de perioada pionierilor sau a UTC-iştilor, fetele purtau cămăşi. Portocalii, albe, albastre, bleumarin. Cu sau fără matricolă. J Da, ştiu, sună îngrozitor. Dar mai înfiorător era să le porţi, pentru că multe erau fabricate din poliester, ceea ce îţi dădea un disconfort teribil.

Cu trecerea anilor, orice femeie începe să poarte cămăşi, de data aceasta potrivite pentru ţinuta de studentă, cea de la birou sau pentru timpul liber. Şi pot fi cămăşi pentru femei – cu modele şi croieli specifice doamnelor şi domnişoarelor -, după cum pot fi şi împrumutate din garderoba domnilor. Uneori, nimic nu este mai atractiv şi mai senzual decât o femeie care poartă o cămaşă cu croială masculină. Încercaţi acest truc şi să nu vă miraţi dacă atrageţi mai multe opinii apreciative.

Aproape în orice garderobă trebuie să existe una-două cămăşi în carouri. Cu un design inspirat din moda Vestului Sălbatic, aceste piese sunt foarte potrivite pentru timpul liber. Pot fi asortate cu lejeritate la o pereche de jeans – doar aşa le poartă şi cowboys – , la o fustă de vară sau chiar şi sub formă de capă pentru o rochie. Cât despre încălţămintea potrivită, alegerea nu depinde decât de tine şi de starea ta de moment.

Când vorbim de cămăşi pentru ţinute office, deseori am auzit “dar nu găsesc ceva potrivit”. Aproape că nu-mi vine să cred acest amănunt. Cineva cunoscut spune că nu există nu ai găsit ceea ce doreşti, ci nu ai căutat suficient şi nu acolo unde trebuie. Şi aşa este şi în atunci când vrei cămăşi pentru femei. Din fericire, magazinele – fizice sau online – au o ofertă supergeneroasă. Trebuie doar să-ţi acorzi timp pentru găsirea piesei potrivite, care să-ţi placă, care să-ţi vină şi pe care să o poţi îmbina cu garderoba ta.

Cât despre modele, şi acesta este un capitol la care nu ai voie să spui că nu găseşti ceva pe gustul tău. Nici mărimea nu este o scuză, pentru că şi standurile “oversize” oferă cămăşi pentru femei într-o diversitate de modele, culori, croieli. Cambrate sau drepte, albe, negre sau colorate, simple sau cu decoraţiuni, cu diferite modele de mâneci sau gulere. Deci, ce cămăşi purtaţi?

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.