Lola's Box

De Crăciun, cei mai mulţi oameni îşi doresc cadouri dintre cele mai diverse. Şi totuşi, există copii, precum cei aflaţi în grija Touched România, pentru care dorinţele se rezumă la lucruri normale, aproape ciudat de normale. Pentru ei, orice gest contează enorm, iar îndeplinirea dorinţelor face parte din acel miracol al Crăciunului.

Pentru o seară, galeria de artă Elite Prof Art a fost gazda unui eveniment din suflet pentru suflet – Crăciun Caritabil pentru Asociaţia Touched România -, dedicat faptelor bune. Bloggeri şi jurnalişti au fost invitaţi, cu doar câteva zile înainte de Crăciun, să devină spiriduşi pentru copiii aflaţi în grija Touched România.

În urmă cu trei ani, Iuliana Manea – blogger cunoscut ca Beauty by Jules – a iniţiat Copacul Dorinţelor. Ulterior, proiectul a fost mai departe împreuna cu Rucsandra Jelescu, Cristina Niculaie şi colegii lor de la Ringier România. An de an, copiii sunt întrebaţi ce îşi doresc de la Moş Crăciun şi, cu ajutorul spiriduşilor, dorinţele le sunt îndeplinite. “Copiii au dorinţe dintre cele mai simple şi normale: o jucărie, o pijama, o pereche de încălţări de iarnă, un puzzle sau doar ceva bun de mâncare. Ţi se rupe sufletul când citeşti bileţelele cu dorinţe şi eşti imediat readus cu picioarele pe pământ. Realizezi că aceşti copii visează să le fie cald sau să aibă ce mânca şi nu ultimul model de iPhone sau de tabletă.”Iuliana Manea

Pentru noi, invitaţii, momentul cel mai emoţionant a fost oferit de corul de copii al asociaţiei, care ne-a răsfăţat cu colinde. Nimic nu poate fi mai plăcut decât să asculţi copii cântând, cu vocile lor cristaline. Şi pentru că tradiţia spune că se cade să-i răsplăteşti pe colindători, copiii au avut desaga încărcată de Solaris, în timp ce invitaţii au primi daruri de la Rogé Cavaillès şi Herbagen.

“Ne-am dorit mult să putem ajuta aceşti copii să aibă un Crăciun mai frumos şi, pentru că ne-am ataşat de ei, împreună cu colegii mei am decis să facem mai mult. Anul acesta am reuşit să le cumpărăm cadouri şi de Iepuraş, şi de 1 iunie. Am găsit parteneri externi care să acopere anumite nevoi în restul anului, cum ar fi donaţii de alimente sau detergent. Acum îi considerăm copiii noştri, ai redacţiei, şi exact aşa vorbim despre ei.”Rucsandra Jelescu (Ringier România)

La eveniment am putut admira şi bijuteriile Touched Collection, create de mamele care fac parte din proiectul Casa Agar şi care primesc un venit în urma acestei activităţi. Bijuteriile sunt din materiale preţioase sau semipreţioase, şi sunt vândute pe site-ul asociaţiei. De asemenea, asociaţia organizează ateliere de făcut bijuterii, iar banii rezultaţi din vânzarea voucherelor de participare merg către Touched România.

Când citiţi povestea aceasta, calendarul arată 22 decembrie, ceea ce înseamnă că doar trei nopţi ne mai despart de ziua de Crăciun. Au mai rămas doar trei căsuţe de descoperit în Lola’s Advent Calendar. Pentru cadoul de astăzi, regulile sunt:

  • Share public al articolului, însoţit de hashtagul #LolasAdventCalendar.
  • Urmăriţi Lola’s Box pe Instagram.
  • Lăsaţi un comentariu care să includă linkul share-ului şi username-ul vostru de Instagram.

Înscrierile se încheie la finalul zilei de 22 decembrie (ora 24.00). Câştigătorul va fi desemnat prin tragere la sorţi şi va fi anunţat în articolul următor despre #LolasAdventCalendar. Fiţi pe fază şi revendicaţi premiul în 48 de ore – altfel, va fi acordat următoarei persoane din tragerea la sorţi.

PS: Nu uitaţi hashtagul #LolasAdventCalendar pentru a vă putea găsi, iar înscrierea să fie validă.

PS2: Câştigătoarea zilei a 21-a este Raluca Denise (tragere la sorţi). O rog pe câştigătoarea să-mi lase, în termen de 48 de ore, un mesaj privat pe pagina Lola’s Box cu datele de contact (nume complet, adresă poştală şi număr de telefon).

Facebook Comments

Related Posts

6 thoughts on “ÎNCHEIAT/#LolasAdventCalendar, ziua 22: fapte bune pentru Touched România

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.