Lola's Box

De câte ori nu vi s-a întâmplat să vreţi să schimbaţi ambianţa biroului cu cea unui loc mai altfel? Sau să luaţi masa undeva unde decorul să fie complet diferit de cel convenţional? Pentru ambele variante vă recomand un bistro foarte, foarte cool: Moony Coffee Room.

Unul din lucrurile pe care mi le-am propus în acest an este ca, cel puţin o dată pe săptămână, să-mi mut biroul în oraş. Aşa că studiez oferta de locuri cool în care să poţi lucra. Trebuie să fie o locaţie care să mă inspire, care să-mi permită şi să am un business meeting, dar şi să pot lua o gustare sau să beau o cafea într-un moment de relaxare. Vreau cam multe, nu? 🙂 A, şi să nu uit; să fie în zonă centrală. Şi totuşi, dacă o iau la pas prin Bucureşti, nu-mi ajunge degetele propriilor mâini pentru a număra cafenelele/bistrourile care să respecte cerinţele enumerate mai sus.

Şi pentru că tot au fost două zile libere, în care oraşul este mult mai liber, mi-am început săptămâna la… Moony Coffee Room. Din start trebuie să vă spun că micul local din zona Dorobanţi este complet diferit de cele cu care sunteţi obişnuiţi. De la primul contact, vei observa decorul în care predomină lemnul, iar întreaga “vină” pentru acest design o poartă arhitectul Cristian Corvin.

Sursa de inspiraţie pentru Moony Coffee Room a fost reprezentată de cochetele cafele vieneze, un reper în industrie. Aşa se explică şi model de scaune pe care Cristian Corvin l-a creat pentru cafenea, o reinterpretare a celebrului Thonet din localurile austriece. Dacă alţi arhitecţi transpun în realitate viziunea proprie despre mobilier, Cristian s-a gândit şi la confortul celui care stă pe scaun.

Dacă prin alte părţi erau doi elefanţi în încăpere, la Moony Coffee Room sunt cinci elefanţi. Nu, nu la propriu, ci doar sub forma cafelei pe care o puteţi savura pentru o doză consistentă de energie. Toate sortimentele de boabe provin de la Five Elephant, furnizorul de cafea din Berlin, cel care se ocupă şi de prăjirea cafelei provenită din Kenya, Brazilia, Etiopia sau Guatemala.

Râşnită chiar în momentul preparării, cafeaua oferă o aromă şi un parfum cum rar poţi vedea. Poţi încerca de la espresso – cred că nici o băutură energizantă nu bate două guri din această cafea – până la preparate cu lapte şi arome. Dacă aţi încercat deja, ştiţi bine ce spun. Dacă nu, nu rataţi acest răsfăţ.

Pentru cine preferă un mic dejun/brunch/prânz luat în oraş, trebuie să-ţi spun că Moony te aşteaptă cu câteva preparate delicioase. Patiserie, waffles, salate, sandwichuri, quiche-uri… Aproape că nici nu ştii ce să alegi, mai ales dacă ţii le silueta ta. În plus, în meniu sunt şi destule produse care pot fi consumate cu încredere de vegetarieni.

Dar – pentru că mereu există un “dar” -, dacă vrei să încerci ceva demenţial de bun, alege ratatouille cu piept de raţă afumat. Gustos, aromat, bine proporţionat şi, mai ales, cu pieptul de raţă preparat în aşa fel în care ar primi OK din partea oricărui chef. Fie şi numai pentru acest lucru şi merită o bilă albă în plus din partea mea.

This slideshow requires JavaScript.

Între două discuţii cu prietenii sau cu un partener de afaceri – cred că v-am spus că locul este ideal pentru un meeting în mijlocul zilei, nu? -, vei fi ademenit(ă) şi de deserturi. Până şi eu, care nu mănânc dulciuri, nu m-am putut abţine să nu gust din tortul cu migdale. Iar soţul, cu care îmi dădusem întâlnire la Moony, a făcut dispărut o prăjitură cu măr şi scorţişoară. Nu cred că a durat mai mult de un minut. 🙂

M-am desprins cu greu de locul care mi-a fost “birou” pentru o zi. Însă am făcut-o cu bucuria că am petrecut o zi într-un loc în care m-am simţit ca acasă. Şi mi-am promis că voi mai reveni – aşa că, dacă treceţi pe la Moony Coffee Room, priviţi de jur-împrejur pentru că se prea poate să ne întâlnim acolo.

PS: Am o veste bună şi pentru posesorii de câini de companie. Dacă vreţi să mergeţi la cafenea, puteţi fi însoţiţi de prietenul patruped. La intrare este DOG parKING, unde vă puteţi lăsa companionul.

Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “Evadare de la birou: working & eating @ Moony Coffee Room

  1. O veste si mai buna ar fi fost sa poti sa iei cainele cu tine inauntru, cum se intampla pe la alte cafenele, nu sa-l lasi afara sa-l bata soarele sau ploaia in cap :p

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.