Lola's Box

În fiecare an, la 24 iunie, sărbătorim Ziua Universală a Iei. Poate cea mai frumoasă piesă din portul popular românesc a inspirat o colecţie de genţi a brandului Lyria, intitulată Ethnos. O poveste pictată, cu teme din arhitectura populară.

Arhitectura tradiţională românească, în special cea din mediu rural, dar şi portul popular românesc au fost surse de inspiraţie pentru industria fashion. Îmbrăcăminte, încălţăminte, accesorii – toate au avut ceva preluat de la cultura tradiţională românească. Şi pentru că sărbătorim Ziua Universală a Iei la 24 iunie, culorile de vară şi liniile funcţionale se împletesc în colecţia de genţi Ethnos.

Pentru al doilea an consecutiv, Lyria a lansat o colecţie specială dedicată zilei în care celebrăm piesa centrală a portului popular românesc. Liniştea şi spectacolul de culoare al Deltei Dunării, macii Dobrogei sau elemente arhitecturale-simbol se regăsesc pe genţile produse manufacturier în în inima Transilvaniei. Coloana Infinitului, Mănăstirea Voroneţ – cu al ei albastru fabulos – sau Castelul Bran – acolo unde s-a născut legenda lui Dracula – vor merge la plimbare odată cu genţile ce au fost “pânză” pentru picturi.

“Am realizat această colecţie la cererea clienţilor, care şi-au exprimat dorinţa de a repeta experienţa colecţiei de anul trecut, RomânIA. De această dată, inspiraţia a venit din arhitectura vernaculară, liberă bogată, expresia culturii unei comunităţi.” – Armina Popeanu, designer şi fondator Lyria.

Noua colecţie este disponibilă online şi reuneşte piese cu simboluri reprezentative pentru şapte regiuni ale ţării. Alături de Ethnos a fost prezentată şi colecţia Lyria pentru sezonul primăvară-vară 2017, CELEBRATE Life. Aceasta îmbină elemente florale spectaculoase cu mandale pline de simboluri.

Cum a început povestea Lyria

De profesie arhitect, Armina Popeanu a început să “scrie” poveşti în urmă cu aproape trei ani. Pentru a asigura calitatea excepţională a produselor Lyria, dar şi pentru a respecta întocmai cerinţele clienţilor, brandul a achiziţionat o fabrică de profil. Astfel, genţile produse la fabrica din Săcele sunt creaţie 100% proprie, originală – în spatele brandului stau creativitatea Arminei şi îndemânarea echipei, cu peste 15 ani de experienţă în domeniu. Pictura se execută manual pentru fiecare produs în parte, cu vopseluri şi lacuri speciale, care asigură o durată de viaţă a produsului de 3-5 ani în condiţii optime.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.