Lola's Box

Indiferent de disciplină, un titlu de campion mondial este o distincţie pe care orice sportiv şi-l doreşte în palmares. Acolo unde concurenţa este acerbă, un asemenea trofeu este şi mai valoros, iar dansul este un domeniu în care numărul adversarilor este de ordinul sutelor, poate chiar al miilor. Şi cine nu şi-ar să fie desemnat cel mai bun la ESDU World Dance Masters 2013?

De-a lungul anilor, dansul a cunoscut o evoluţie oscilantă. A avut parte de perioada sa de glorie, în era interbelică, atunci când Bucureştiul era cunoscut drept “Micul Paris” şi nobilimea putea dansa în orice local cu ştaif care rivaliza cu marile cluburi din vestul Europei. Apoi a urmat perioada în care dansul a fost considerat un sport al burgheziei, în care nu a fost văzut cu ochi buni şi se practica pe ascuns, deseori cursurile fiind organizate sub denumiri care mai de care mai inventive pentru a-i păcăli pe “tovarăşi”.

După 1989, dansul a revenit în prim-plan, putând fi practicat într-o formă organizată în cluburi, iar sportivii români au putut participa la competiţii internaţionale de anvergură. În plus, datorită celor pasionaţi, dansul a fost promovat ca o formă distractivă de menţinere a formei fizice, de tonifiere a musculaturii şi de distracţie. Astfel, am ajuns să asistăm la apariţia unor şcoli private de dans, a unor trupe de dans şi balet, din care au ieşit la suprafaţă talente veritabile.

ESDU DanceStar Romania 2013Dar, asemenea oricărui sport, confruntarea supremă este în concursuri şi oricare dansator îşi doreşte – măcar o dată în viaţă – să poată participa la un campionat mondial. Iar şansa pentru îndeplinirea acestui vis este ESDU DanceStar România 2013, care a ajuns la a patra ediţie şi este organizat la 23 februarie, la Bucureşti. Evenimentul care va fi găzduit de Palatul Copiilor, sub egida European Dance Union, va oferi şansa calificării în finala de la Poreč (Croaţia), acolo unde vor putea ajunge câştigătorii turneului Open din România, dar şi a celor care acumulează punctajul de calificare.

Înscrierile pentru ESDU DanceStar România 2013 vor avea loc în perioada 15 ianuarie-15 februarie şi sunt deschise şcolilor de dans şi/sau balet din ţară, trupelor de dans ori dansatorilor individuali, care vor se confrunta la mai multe categorii (dans modern/contemporan/liric, balet, dans naţional/folcloric, dans open/comercial/MTV, hip-hop, breakdance, street styles, muzical, step, disco, acrodance şi producţii).

Şi iată un motiv în plus pentru care orice dansator din România şi-ar dori să ajungă ESDU World Dance Masters 2013:

.

Pe lângă calificarea la Mastersul Mondial din Croaţia, ESDU DanceStar România 2013 va oferi şi premii celor mai valoroşi dansatori: bani, pachet gratuit la ESDU World Dance Masters 2013, trofee, diplome, dar şi multe alte premii-surpriză. Organizatorul evenimentului este Ars Nova, alături de partenerii media 24 Fun, ScoliDans.ro, Dance News şi agenţia creativă Ink9. Informaţii suplimentare puteţi afla la 0726.339119 (telefon), esdu@arsnova.ro (email) sau http://www.esdu.org/dancestar/romania (website).

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.