Lola's Box

Deseori am auzit lumea spunând că dansul are darul de a te face să te simţi mai bine. Şi cum primăvara este perioada asteniilor, am încercat o sesiune de dans la studioul Arthur Murray şi vă pot confirma că efectele sunt mai mult decât benefice.

Fie că ne place, fie că nu, astenia de primăvara ne afectează pe toţi. Temperaturile variază de la o zi la alta – şi nu mă refer la 1-2 grade -, implicit există şi schimbări de presiune, iar luminozitatea se joacă şi ea cu ochii noştri, ceea ce presupune un stres suplimentar. Aşa că bietul organism se resimte din plin. Nu de puţine ori ne confruntăm cu dureri de cap, stare generală proastă, dificultăţi de concentrare şi oboseală accentuată, chiar şi la primele ore.

Arthur Murray, antiastenie

Şi pentru că mişcarea şi destinderea au efecte benefice asupra noastră, instructorii şcolii de dans Arthur Murray recomandă dansurile de societate ca remediu eficient împotriva stărilor astenice. Dansurile energice – cha-cha-cha, bachata, salsa, swing sau hustle – stimulează mintea şi corpul şi îmbunătăţesc starea generală de spirit şi de sănătate atunci când o persoană se confruntă cu simptome generate de astenia de primăvară.

Arthur Murray, antiastenie

“La studioul de dans Arthur Murray, stările de astenie
sunt eliminate
prin dansuri energice”

Arthur Murray, antiastenie

Conform studiilor, una din zece persoane se confruntă cu stări de astenie la început de primăvară. Una dintre modalităţile cu eficienţă imediată este dansul. Endorfinele eliminate în timpul dansului dau o stare de bine persistentă, reduc stresul şi relaxează. Astfel ne eliberăm mintea de gânduri negative, zâmbim mai mult, suntem mai bine dispuşi şi ne umplem de energie. Cât despre astenie… Ce este aceea astenie? 🙂 Am şi uitat de ea.

Arthur Murray, antiastenie

Arthur Murray – scurtă istorie

A doua cea mai veche franciză din SUA, Arthur Murray este renumit în întreaga lume, având peste 280 de studiouri în 24 de ţări. Istoria brandului a început în 1912, datorită lui Arthur Murray, un simbol american al succesului în antreprenoriat. Coregrafii Arthur Murray colaborează adesea cu studiourile de la Hollywood şi teatrele de pe Broadway, semnând coregrafii precum cele din “Dirty Dancing” (cu Patrick Swayze şi Jennifer Grey), “Scent of a Woman” (memorabil tangoul dansat de Al Pacino), “Beauty and the Beast”, “Dance with me”. Primul studio Arthur Murray din România este deschis din aprilie 2014.

Arthur Murray, antiastenie

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.