Lola's Box

Indiferent de anotimp, ochelarii de soare reprezintă un accesoriu indispensabil. Foarte popular, modelul Aviator de la Ray Ban este un must-have în acest sezon, designul lor fiind unul atemporal. Dar cum distingem o pereche de ochelari originală?

Faptul că lumea a devenit mai atentă la sănătatea ochilor, care poate fi afectată de expunerea prelungită a ochilor la raze UV, dar şi la tendinţele fashion, piaţa ochelarilor de soare a explodat faţă de anii ’90. Aproape la orice colţ de stradă găseşti un loc se vând ochelari de soare. Modele diferite, culori diferite, calităţi diferite… Mai mult decât orice altceva, calitatea ochelarilor este cea care ne garantează că ochii ne vor fi protejaţi, iar acest lucru se va simţi în timp.

Ray Ban Folding Aviator UltraRay Ban. Când auzi acest nume, aproape că îţi este imposibil să nu te gândeşti la Tom Cruise şi la personajul Maverick. Tânărul pilot purta legendarii ochelari de soare Ray Ban Aviator, un model extrem de apreciat atât de bărbaţi – oare chiar le dă un aer macho? -, cât şi de femei. Sunt, fără îndoială, cel mai de succes model al brandului, dar şi unul dintre cele mai falsificate.

Ray Ban ClubmasterDacă vrem să alegem o pereche de ochelari de soare Ray Ban, cum putem deosebi un original de un fals? Primul pas pe care îl putem face este să căutăm existenţa unor urme pe ochelari, pentru că modelele Ray Ban sunt făcute dintr-o singură bucată de acetat, şlefuită manual, şi nu au voie să aibă cute, noduri sau alte forme suspecte.

Seria de pe ambalaj se regăseşte pe braţul stâng

Ray Ban Remix HollyDacă ochelarii sunt uşori, acesta poate fi un semn că avem de-a face cu un fals, pentru că, de cele mai multe ori, lentilele sunt de sticlă. În cazul în care totuşi lentila nu este din sticlă, priveşte cu atenţie plasticul şi vezi ca acesta să nu aibă un aspect firav şi ieftin.

Discreţia este un alt factor care dovedeşte originalitatea ochelarilor de soare Ray Ban. Concret, este vorba de inscripţia RB de pe lentilă, care se observă numai în lumină – în fapt, este gândită astfel încât, atunci când purtăm ochelarii, să nu deranjeze câmpul vizual al purtătorului.

Ambalajul. Da, ai putea fi tentat(ă) să crezi că acest amănunt este unul minor, dar îţi poate indica foarte uşor dacă ceea ce cumperi este un original sau un preafrumos fals. 🙂 Pe ambalaj sunt trecute numărul modelului, numărul secundar şi codul lentilelor. Seria de pe cutie o vei regăsi şi pe braţul stâng al ochelarilor. O simplă verificare, chiar înainte de a-i proba, te poate scuti de a arunca bani pe… fereastră.

Iar un alt pont este să cumperi ochelarii de soare de la un distribuitor autorizat Ray Ban. Pentru binele tău şi al ochilor tăi.

credit foto: fb.com/rayban

Infografic realizat de lensa.ro

 Cum recunosti ochelarii de soare Ray-Ban originali

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.