Lola's Box

Aproape că nu există om care să nu fi făcut – de voie sau de nevoie – o renovare de unul singur în casă. Şi dacă până acum nu ştiai de unde să obţii sfaturi care să-ţi uşureze munca, acum ai la îndemână platforma FACEM-FACEM.

Trebuie să recunosc că tehnica nu a fost niciodată punctul meu forte. Pur şi simplu nu sunt făcut pentru aşa ceva, motiv pentru care am apelat deseori la câte un meseriaş – care, eventual, venea şi cu o serie de recomandări din partea cunoscuţilor. Doar că, atunci când venea momentul să-şi arate calităţile, lungea timpul de ai fi spus că este plătit la ore lucrate. “Meştere, terminăm şi noi săptămâna asta?”, întrebam de fiecare dată. “Facem-facem” era răspunsul pe care îl auzeam aproape invariabil. Fie mi se lungeau urechile până termina el, fie începeam să fac eu, atât cât mă pricepeam.

«Ascultaţi la mine, o baterie se montează foarte uşor pe lavoar!»
«Ascultaţi la mine, o baterie se montează foarte uşor pe lavoar!»

De vreo trei ani, pentru că am fost suflet bun şi am plecat urechea la rugăminţile bătrânilor din bloc, mă joc de-a preşedintele asociaţiei. Iar una dintre misiuni este să interacţionez cu tot felul de meşteri atunci când vine vorba de reparaţi la părţile comune. Cum vine vreunul, cum dau drumul la mp3 player: “Nene, ştiu că este imposibil, dar vreau să faci treaba repede şi bine. A, şi să nu te aud cu facem-facem!”.

Cred că şi ei se întreabă cu ce au greşit de m-a scos Dumnezeu în calea lor: nu mă pricep la tehnică, dar îi bat la cap până este lucrarea făcută bine. Am uitat ceva: nu plătesc şi nu semnez procesul verbal până când nu am făcut 2-3 probe pentru a fi sigur că defecţiunea a fost remediată. 🙂

Am găsit manifestul Facem-Facem, aşa că... The winner takes it all!
Am găsit manifestul Facem-Facem, aşa că… The winner takes it all!

Aşa că… Dacă vreţi să vă renovaţi singuri casa, să vă construiţi mobilier, să vă întreţineţi grădina sau aveţi orice altă idee de proiect DIY, accesaţi FACEM-FACEM. Lansată de Leroy Merlin, este singura platformă comunitară din România care oferă inspiraţie şi sfaturi practice despre construcţii, grădinărit, bricolaj sau decoraţiuni. Nu se cere experienţă pentru a intra în comunitate, dar, după ce vei socializa cu ceilalţi, sigur vei dobândi aptitudini supermeseriaşe.

Facebook Comments

Related Posts

3 thoughts on “Cum ajungi de la «facem-facem» la FACEM-FACEM

    1. Merci! Căpitan de echipă bun am avut, specialist în orientare am avut, rapiditate în rezolvare am avut! #teamwork

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.