Lola's Box

La mijloc de octombrie, când paşii mă îndreptau spre Paul Studio, starea de bine care mă domina era amplificată de culorile toamnei, un spectacol întotdeauna fascinant. Pentru mine urma o zi de răsfăţ.

Culorile toamnei by Paul StudioA trecut aproape un an de la prima mea întâlnire cu Paul Bălăneanu, despre care v-am povestit aici. Şi acum îmi răsună în minte vorbele pe care Paul le-a rostit atunci când m-a văzut: “În părul tău sunt 1.000 de culori”. Chiar dacă am mai făcut câteva schimbări privind nuanţa părului meu, am respectat ceea ce mi-a spus: să păstrez o singură culoare. Şi, pe cât posibil, am ascultat de sfatul primit de la “doctorul de păr” Paul Bălăneanu.

La 11 luni de precedenta experienţă, Paul mi-a lansat o nouă provocare: o zi de răsfăţ la Paul Studio. Fără teama de a greşi, vă pot spune că aşa a fost. Un răsfăţ în adevăratul sens al cuvântului: cosmetică, manichiură şi coafură. Mai mult sau mai puţin în ordinea aceasta, dar cred că este un amănunt prea puţin important. 🙂

Culorile toamnei by Paul StudioRăsfăţul a început cu o oră de relaxare în compania Adrianei, la cosmetică. Dar parcă vorbeam de păr şi coafură, nu? Da, despre ele vorbeam şi vom povesti în continuare, aşa că pentru episodul al doilea trebuie să mai ai un pic de răbdare, pentru că este în faza de postproducţie. Deci, să revenim… “Te-am cunoscut cu 1.000 de culori în păr. Acum ai «doar» 500”, spuse Paul, vădit amuzat de cum eram în ciuda faptului că-i ofeream garanţii că respectasem sfaturile primite. “Îţi place toamna, cu amestecul ei de culori? Da? Bine, atunci facem un tablou pe care îl intitulăm «Culorile toamnei».” Deja eram foarte curioasă şi aş fi dat orice pentru a da timpul înainte să văd rezultatul final. Dar nu se poate…

Din dulapul în care cutiile stau rânduite precum armele într-un rastel al trupelor de elită, tuburile de vopsea Matrix au început să iasă şi să se alinieze cuminţi pe bancul de lucru. Conform tradiţiei cu care eram deja obişnuită, fişa de lucru a cuprins atât codurile culorilor pe care Paul le-a combinat, cât şi gramajul fiecărei nuanţe. A fost încă o dovadă a profesionalismului de care dă dovadă Paul, dar pe care îl impune şi colaboratorilor săi.

This slideshow requires JavaScript.

PS: În bolurile pregătite pentru vopsit, culorile erau dintre cele mai ciudate: un roşu foarte aprins, de a-i fi spus că ilustrează un incendiu; un violet, care mai degrabă aducea cu nuanţa pe care o regăsim pe zambilele atât de frumos mirositoare; un maro, aşa cum vedem pe castane. Dacă nu l-aş fi ştiut pe Paul, că este cât se poate de serios, cred că aş fi fugit imediat de pe scaun, ca să fiu sigură că nu devin multicoloră pe păr. 🙂

Culorile toamnei by Paul StudioPentru câteva clipe, pelerina flutură prin aer precum în filmele cu magicieni, se aşează cuminte de jur împrejurul gâtului meu, apoi mâinile dibace ale lui Paul încep să lucreze cu o dexteritate pe care mulţi stilişti o pot invidia. Şuviţele cu vopsea sunt acoperite cu folie de aluminiu – oare de ce vă mai spun, pentru că ştiţi care este procedura -, iar “Doctorul de păr” îmi explică ceea ce urmează: “Pentru partea din faţă voi folosi o tehnică nouă, de stratificare. Ai să vezi că o să-ţi placă la final, culorile toamnei vor fi în părul tău”.

Au urmat 20 de minute în care vopseaua trebuia “să lucreze” şi, ca fumătoare, am vrut să ies la o ţigară. Doar că aud vocea autoritară a lui Paul: “Ce, te grăbeşti? Treci la manichiură!”.

Din episodul următor:

  • Ce formă frumoasă a unghiilor aveţi!
  • Cum reuşiţi să piliţi cu asemenea viteză?
  • O culoare clasică sau ceva ieşit din comun?

După ce mânuţele mele au primit răsfăţul cuvenit – şi complimente pentru cât de bine arată -, am revenit la coafură. Întreaga operaţiune de îndepărtare a vopselei de pe păr a fost un continuu dialog între Paul şi doamna de la scafă. Am încercat să fiu atentă pentru a reţine ordinea etapelor şi a produselor folosite, dar am fost supusă unui boom de informaţii căruia “hard discul” meu nu a reuşit să-i facă faţă. Deh, bătrâneţea e de vină. 🙂

This slideshow requires JavaScript.

PS: Ceea ce am reuşit să reţin a fost că întâi s-a scos vopseaua de bază, apoi cea pentru şuviţe. Iar toate produsele folosite – şampoane şi tratamente – au fost Kérastase Paris. Cert este că, la final, părul meu era moale şi mătăsos, semn că cei 50 de ani de istorie ai brandului nu au fost degeaba.

This slideshow requires JavaScript.

Ceea ce urma îmi era cunoscut de la precedenta întâlnire cu Paul. Ştiam că voi revedea acea sclipire în ochii lui pe care o au doar oamenii extrem de pasionaţi de meseria lor. Foarfeca şi-a croit mici drumuri prin părul meu, pentru că “Doctorul de păr” a vrut să dea o formă podoabei capilare. A făcut tot ceea ce a putut, pentru că aşa este când lucrezi cu materialul clientului. Apoi, firele mele de păr au beneficiat de un tratament care să le ofere mai multă strălucire. Foehnurile s-au pus în funcţiune pentru ca eu să am parte de o coafură perfectă. Aş fi vrut să mă uit în oglindă, dar am preferat să nu o fac decât la final astfel încât surpriza să fie şi mai mare. “Vreau praf de zână”, l-am auzit pe Paul şi am ştiut la ce să mă aştept: volum.

Culorile toamnei by Paul Studio“Gata, asta a fost. Aştept să-mi spui cum ţi se pare”, mi-a spus şi am privit în oglindă. WOW! Într-adevăr, părul meu era oglinda perfectă a culorilor toamnei.

Culorile toamnei by Paul StudioPaul Studio for menPentru că ştiu că sunt şi mulţi domni care mă citesc, să ştiţi că la Paul Studio se pot bucura de acelaşi tratament şi bărbaţii. Dacă nu mă credeţi, puteţi lua referinţe de la soţul meu. 🙂

Reţine codul secret: Lola’s Box
Dacă vreţi şi voi să vă bucuraţi de acelaşi tratament, puteţi să vă faceţi o programare la Paul Studio. Telefonul este 0733.874533. Aşa cum Ali Baba folosea cuvintele magice “Sesam, deschide-te”, tot aşa puteţi spune şi voi codul secret Lola’s Box. Merită să-l folosiţi cu încredere, pentru că beneficiaţi de un discount de 30% la serviciile TOP STYLING.

Pentru fotografii, mulţumirile mele merg către Alexandru Zainea.

Culorile toamnei by Paul Studio

Facebook Comments

Related Posts

9 thoughts on “Culorile toamnei, creaţia Paul Studio

    1. Eu m-am indragostit de culoare 🙂 Cred ca asta este motivul pentru care in ultima vreme pun poze cu mine .

    1. Mie imi spui? Sunt indragostita de culoare/culori si as vrea sa nu treaca deloc toamna pentru a ma potrivi cu decorul de afara.
      Te pup!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.