Lola's Box

Cât de des putem, juniorului îi facem program de week-end. Cea mai nouă experienţă a lui a fost aceea de a fi jurnalist. Şi nu oriunde, ci a fost acreditat la Opera Comică pentru Copii, unde a asistat la cea mai nouă premieră din stagiune: Răpirea din Serai.

Opera Comică pentru Copii, jurnalistul Alex

Alături de alţi 11 artişti în ale condeiului, Alex a vizionat opera scrisă de Wolfgang Amadeus Mozart şi regizată de Cristian Mihăilescu. Apoi, ca nişte adevăraţi jurnalişti, copiii au participat la un tur cu ghid prin culise, dar şi la conferinţa de presă. Şi să te ţii întrebări pe cei mici la adresa artiştilor de la Opera Comică pentru Copii – au putut vedea ce înseamnă participarea la un eveniment cultural, cu vizionare, conferinţă de presă şi documentare.

Opera Comică pentru Copii, tur cu ghid

Opera Comică pentru Copii, Micii Jurnalişti

Surpriza pentru noi a fost cât de încântat s-a arătat juniorul familiei de un spectacol de operă, chiar dacă acesta era conceput pentru copii. Faptul că i-a plăcut foarte mult a fost susţinut şi de dorinţa de a mai viziona spectacole la Opera Comică pentru Copii. Şi, ca întotdeauna, omuleţul nostru are atracţie la vedete, fiind deosebit de încântat să-şi facă un selfie cu Felicia Filip: “Cred că tu eşti vedetă, aşa că vreau să facem o poză”. Şi cu maximă amabilitate doamna operei româneşti i-a îndeplinit doleanţa.

opera-comica-pentru-copii-featured

Trei dintre artiştii care i-au încântat pe scenă cu “Răpirea din Seria” – Oana Şerban (Blonda), Andrei Mihalcea (Pedrillo) şi Valentin Racoveanu (şef serviciu Studii Muzicale) – au arătat mult răbdare cu cei noi intraţi în lumea presei. Dar, ajutaţi de Solaris şi Sloop, juniorii s-au descurcat mai mult decât remarcabil.

Opera Comică pentru Copii, conferinţa cu actorii

Acum, că am trecut de primul hop, trebuie să ne mai facem planuri de a merge la Opera Comică pentru Copii. În această stagiune sunt pregătite alte trei premiere la Sala Mare, iar programul “Micii Jurnalişti” va continua până în iunie 2017. “Răpirea din Serai” va fi urmată de baletul clasic “Spărgătorul de nuci” (Piotr Ilici Ceaikovski), musicalul “Micuţa Dorothy” şi baletul contemporan “Pinocchio”. În plus, Salonul Mozart şi Sala UnderGrant vor găzdui câte cinci premieră de-a lungul stagiunii 2016-2017.

Aşa că, dacă vreţi un program special pentru juniorul familiei, merită să-l duceţi la Opera Comică pentru Copii. Este foarte probabil să vreţi şi voi să mai mergeţi cu el. 🙂

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.