Lola's Box

Zâmbetul sănătos şi imaculat reprezintă cartea de vizita a oricărei persoane. Pentru aceasta este necesară o igienă corectă şi atentă. În cadrul unui workshop găzduit de clinica Creating Smile, Dr. Yazan Aqrabawi şi Dr. Berivan Haj Abdo au povestit şi au pus în practică procesul de igienă ce ar trebuit urmat la fiecare şase luni pentru a preveni bolile dentare.

Încă din copilărie am învăţat că prevenţia este mai importantă şi mai uşoară decât tratarea unei probleme. Prin urmare, recomandarea medicului stomatolog este de a vizita cabinetul cel puţin de două ori pe an pentru detartraj, airflow şi periaj. Aşa cum s-a menţionat şi în cadrul workshopului Creating Smile, alimentaţia şi stilul de viaţă, precum şi îngrijirea danturii la domiciliu sunt importante pentru a ţine sănătatea sub control.

Băuturi acide, băuturi şi mâncăruri colorate. Sunt genul de produse alimentare care dăunează danturii, dar şi sănătăţii în general. Din acest motiv, lucru evidenţiat şi de doctorii clinii Creating Smile, trebuie evitate pe cât posibil. Resturile alimentare, în special dulciurile, sunt principala cauză a cariilor dentare.

Prezente în mod obişnuit în gură, bacteriile descompun resturile alimentare, rezultă produşi acizi care demineralizează smalţul, iar rezultatul final este apariţia cariei dentare. În plus, aceşti produşi, precum şi înmulţirea bacteriilor produc gingivita. Pentru a preveni apariţia cariilor şi a paradontozei, cea mai la îndemână soluţie este periajul dentar după fiecare masă. Dr. Yazan Aqrabawi ne-a arătat care sunt tehnicile de menţinere a unei bune igiene orale – inclusiv folosirea aţei dentare – şi locurile care necesită atenţie specială în timpul periajului.

Estetică dentară à la Creating Smile

Dacă altă dată era considerată un moft, estetica dentară a devenit o specialitate în stomatologie. Şi este din ce în ce mai căutată întrucât, prin serviciile oferite, permite reabilitarea estetică şi îmbunătăţeşte funcţiile aparatului dento-maxilar.

Ştiţi vorba din bătrâni “Baba suferă la frumuseţe”? Ei bine, este demult uitată având în vedere tehnologiile noi apărute. Creating Smile dispune de toată aparatura necesară pentru ca noi să avem un zâmbet imaculat şi fără durere. Se folosesc tehnologii precum laserul pentru a se realiza anumite proceduri necesare acestui domeniu. Pacienţii se simt mult mai confortabil, timpul de tratament este mult mai scurt, iar disconfortul şi durerea sunt atenuate cu ajutorul anesteziei.

Şi acum întrebarea de baraj… 🙂 Tu de când nu ai mai fost la stomatolog?

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.