Lola's Box

Aproape că nu există elev sau student care să-şi fi dorit o vacanţă la mare şi să nu fi fost, măcar o dată, în “staţiunea tineretului”, Costineşti.

Evangelia

Aflat la 30 de kilometri de Constanţa, Costineşti a fost un sat de pescari, care de-a lungul timpului a purtat şi nume exotice precum Mangeapunar (până la 1878) sau Büffelbrunnen (până la 1940). În 1949, la Costineşti avea să fie inaugurată prima tabără pentru pionierii României comuniste, iar un deceniu mai târziu s-a deschis şi tabăra internaţională a studenţilor. A fost momentul în care Costineşti şi-a câştigat renumele de staţiune a tineretului, cu la fel de celebra discotecă Ring, despre care se spunea că este cea mai mare din Europa de Est.

Datorită atracţiei deosebite pe care o stârneşte în rândul tinerilor, despre Costineşti se spune că este staţiunea de pe litoral care nu doarme niciodată. De altfel, nu puţine locaţii de distracţie au program non-stop, aşa că, dacă vrei o vacanţă cu program intensiv de entertainment, paşii trebuie să te ducă la Costineşti.

Golful Francez Costinesti

Vacanţa la Costineşti, o experienţă interesantă
În micul sat dobrogean, a cărui populaţie creşte de câteva ori pe timpul sezonului estival, trecerea timpului a făcut ca multe lucruri să se schimbe. Doar două au rămas aceleaşi. Cel mai vechi este Evangelia, epava vasului grecesc care a eşuat în apele Costineştiului în 1968, o imagine emblematică a staţiunii, care şi acum, după aproape cinci decenii, este prezentă în toate cărţile poştale şi amintirile de vacanţă ale turiştilor. Cât despre Obeliscul de pe plajă ce să mai spunem? Anul acesta va aniversa 45 de ani de existenţă şi, dacă ar vorbi, ne-ar povesti despre miile de poveşti de dragoste care s-au legat şi s-au destrămat la baza lui.

This slideshow requires JavaScript.

Toate poveştile frumoase ţesute de-a lungul timpului în jurul staţiunii, a plajei, a locurilor de distracţie fac din Costineşti un loc ce trebuie vizitat măcar o dată în viaţă. Aşa că, dacă te-ai decis să mergi în vacanţă, în concediu sau fie pentru un week-end, poţi găsi oportunităţi de cazare extrem de interesante. Pe lângă celebrele Hotel Forum sau complexul Vox Maris au apărut multe alte hoteluri, vile sau pensiuni cu condiţii foarte bune.

This slideshow requires JavaScript.

Nu trebuie să vă faceţi griji nici pentru cei mici, pentru că multe dintre locaţiile de cazare oferă gratuitate pentru copii de până la 12 ani în cazul în care nu se solicită pat suplimentar. De asemenea, în funcţie de hotel sau vilă, există numeroase alte variante de tarifare în cazul familiilor cu copii, aşa că nu trebuie decât să o alegeţi pe cea care vi se pare cea mai avantajoasă. Şi vă spun, de pe acum, “Vacanţă plăcută!”.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.