Lola's Box

Masa de Paşte este un adevărat răsfăţ culinar. Dar ce reţete să preparăm pentru a fi gustoase şi uşor de făcut? Zepter România ne-a provocat la Cooking Class, iar ceea ce a ieşit poate fi o inspiraţie pentru oricare dintre voi.

Ouăle colorate nu lipsesc de la nici o masă de Paşte. Începând cu cea din noaptea de Înviere. Sau putem degusta o minunată şi delicioasă salată pentru că acum sunt cele mai bune vinete. Nu mai vorbim de friptură – indiferent că este de pui, de vită sau, conform tradiţiei, de miel. Iar pentru cei/cele care nu consumă carne, se pot prepara paste – şi gustoase, şi sursă de energie. Toate acestea le-am încercat la Cooking Class.

Când vrei să pregăteşti masa pascală, meniul trebuie să fie delicios, preparabil rapid şi simplu. Pentru că nimănui nu-i place să piardă mult timp în bucătărie. Primul workshop Cooking Class by Zepter România ne-a propus şase reţete potrivite pentru această sărbătoare, care sunt gustoase, aspectuoase şi uşor de gătit. Dacă încercaţi ideile pe care eu şi alţi bloggeri le-am încercat la Cooking Class, veţi vedea că rezultatul va fi şi pe placul familie, dar şi al oaspeţilor.

Paste cu legume

Ingrediente: o sticlă de roşii pasate, zuchini mic, ardei gras tricolor, capere, măsline negre, ciuperci (200 g), paste făinoase (100 g), apă (100 ml), busuioc, piper mozaic, ulei de măsline (2 linguri).
Se pun toate ingredientele (cu excepţia uleiului şi a mirodeniilor) în vasul Zepter rece. Sursa de căldură se dă la mediu timp de cinci minute, după care se reduce la minimum şi se păstrează timp de aproximativ 20 minute. La final se adaugă uleiul, busuiocul şi piperul proaspăt măcinat.

Salată de vinete

Ingrediente: vinete, ceapă, ulei.
Vinetele se taie pe jumătate şi se aşază în vasul rece cu coaja pe bază. Sursa de căldură se dă la mediu până când acul indicator al termocontrolului ajunge la jumătatea zonei verzi. Se opreşte sursa şi se mai lasă aproximativ 10 minute cu capacul pus. Vinetele se scot din vas, se scoate miezul cu o lingură şi se lasă la scurs într-un vas strecurătoare. Apoi, în recipientul de la Micsy se pun vinetele scurse, ceapa şi uleiul şi se mixează totul cu multicuţitul.

Friptură de pui cu sos de portocale şi orez basmati

Ingrediente: piept de pui dezosat, portocale (3 bucăţi), muştar (1 lingură), miere (2 linguri), ardei chili (mic), mix de condimente (scorţişoară, turmeric, ghimbir, praf de usturoi), orez basmati.
Pieptul de pui se masează cu mixul de condimente, apoi se aşază în vasul de frigere rece, iar sursa de căldură se potriveşte la mediu timp de cinci minute. În acest timp, se va face suc de portocale cu More Juice Press. După cele cinci minute, se întoarce pieptul, se adaugă sucul, muştarul şi ardeiul chili, iar sursa de căldură se dă la minimum timp de 10 minute. Se adaugă mierea şi se opreşte sursa, după care se mai lasă 15 minute.
Orezul basmati: O măsură de orez şi două măsuri de apă se pun la fiert pe sursa de căldura medie. Când acul indicator este la jumătatea zonei verzi, se opreşte sursa şi se lasă 15 minute cu capacul pus.

Ouă colorate cu hârtie creponată

Ingrediente: ouă, apă, oţet, hârtie creponată.
Apa şi oţetul se toarnă într-un vas Zepter. Deasupra vasului se aşază un alt vas perforat în care se pun ouă albe degresate. Se pune capacul şi se lasă să se fiarbă în aburi timp de 10 minute. Hârtia creponată se taie în pătrate de 15 cm x15 cm şi se umezeşte uşor. Fiecare ou se împătureşte complet în hârtie şi rămâne aşa timp de aproximativ trei minute, până se usucă hârtia. Se desfac ouăle şi se ung cu ulei.

Friptură de vită cu sos de ciuperci, piper verde, mascarpone şi ricotta

Se încinge un vas grill la sursa medie până când acul indicator intră în zona verde a termocontrolului cadran dry. Se aşază friptura în vas, se presează uşor cu furculiţa, se pune capacul şi se lasă 1,5 minute. Se întoarce pe partea cealaltă şi se lasă tot 1,5 minute. Se opreşte sursa şi se mai lasă cu capacul pus timp de cinci minute. Apoi se scoate friptura şi se lasă la odihnit. În acest timp se pun în vas ciupercile tăiate felii subţiri şi piperul verde şi se dă drumul la sursa de căldura timp de cinci minute. Se adaugă două linguri de ricotta şi patru linguri de mascarpone, se amestecă şi se opreşte sursa. Se mai lasă 2-3 minute.

Miel în cupolă

Ingrediente: o pulpă/spată de miel, ceapă roşie (4 bucăţi), morcovi (500 g), cartofi (1 kg), mix de plante mediteraneene (cimbru, rozmarin), mix de condimente (boia, tumeric, ardei iute/chili, chimen, fenicul), piper mozaic – opţional vin rosé.

Se asezonează bine mielul cu mixul mediteranean, apoi se aşază în vas, fără a adăuga niciun fel de grăsime. Lângă miel se pun legumele curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi mari, se acoperă şi se lasă cinci minute la temperatură medie. Apoi se reduce sursa la temperatura minimă pentru ca totul să se pregătească încet, în suc propriu, timp de 75 de minute. Din când în când se agită vasul.
După 75 de minute, se ridică vasul de pe sursa de căldură şi se lasă acoperit încă 15 min. În ultimele 15 minute de pregătire, se poate turna şi puţin vin rosé. Nu este obligatoriu deoarece, în vasele Zepter, se poate găti în suc propriu, fără adaos de lichide. Se serveşte cu ceapă verde şi ridichi.

Dacă vă atrage ceva din meniul pe care noi l-am pregătit la Cooking Class by Zepter România, recomandarea mea este să încercaţi salata de vinete şi pastele cu legume. Nu doar pentru că sunt mai light, ci şi pentru că sunt cele pe care le-am pregătit cu echipa din care am făcut parte. Vă urez spor în bucătărie şi «Un Paşte Fericit»!

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.