Lola's Box

«Conjugat la feminin» este o carte care ne ajută să reflectăm mai bine la cine suntem noi cu adevărat, ce ne face sufletul să vibreze şi ce ne face să ne simţim oameni. Autoarea cărţii, Simona Muscă, ne-a povestit mai multe despre prima ei carte lansată recent, dar şi despre pasiunile ei, dincolo de viaţa de scriitor.

Povesteşte-mi puţin despre “Conjugat la feminin”. Care este mesajul acestei cărţi?
Întotdeauna am susţinut că suntem suma întâlnirilor importante pe care ni le oferă viaţa cu oamenii care ne înconjoară şi ne modelează. Prin această carte, invit cititorii să se gândească cine sunt ei cu adevărat, ce le face sufletul să vibreze mai tare, ce îi face să se simtă oameni, care sunt lucrurile/locurile/clipele de care le este dor. Poate că, după ce va citi cartea mea de debut, cititorul va învăţa să îşi trăiască viaţa, să nu mai alerge după ea. Va învăţa că ce trebuie să se întâmple se întâmpla oricum, va învăţa că totul depinde de ce alegeri facem – să cărăm un sac de neîmpliniri sau să-l lăsăm, într-o seară, la ghenă.

Cărui public se adresează cartea ta?
Cartea mea se adresează femeilor, cu vârste cuprinse între 17 şi 40 de ani. Contextul potrivit: momente de rătăcire personală sau profesională, momente în care se află la răscruce de drumuri şi nu îşi găsesc puterea de a alege calea potrivita pentru a continua.

Ce ar trebui să reţină o persoană care tocmai a citit «Conjugat la feminin»?
Să înveţe să nu se lase invadată de vanitatea de a crede că ceea ce are sau ce este i se cuvine şi că totul i-a stat ei şi numai ei în putere. Adică să înveţe să accepte cu sinceritate că poate a avut mai mult noroc decât alţii, că poate i s-au oferit anumite oportunităţi şi conjuncturi asupra cărora n-a avut control direct. Mi-ar plăcea ca cititorii mei să înveţe, aşa cum am făcut-o şi eu, să-şi trăiască cu decenţă şi normalitate atât succesul personal, cât şi bucuriile şi propriile fericiri.

Ce te inspiră pe tine cel mai mult când scrii?
Totul. Absolut totul! De la situaţii de care am parte în fiecare moment al zilei la oamenii pe care îi întâlnesc, la comportamentul acestora, de la refuzuri primite până la emoţiile unei reuşite, de la generaţii diferite mie şi exerciţiile pe care le fac pentru a le descoperi pe fiecare în parte până la experienţe de business. Şi lista este infinită (fără a exagera).

Ce atuuri ar trebui să aibă femeia modernă în viziunea ta?
O femeie modernă a secolului XXI – indiferent că este femeie de afaceri sau nu, soţie sau nu, studentă sau adolescentă – trebuie să aibă grijă în primul rând de sănătatea şi frumuseţea ei interioară. Dacă acestea două sunt pilonii principali, temelia o să fie întotdeauna construită doar din atuuri… Multe şi diversificate… În funcţie de personalitatea fiecăruia, de nevoile proprii.

Dincolo de viaţa de scriitor, ce alte lucruri îţi place să faci?
Recunosc, nu am mult timpul liber. Pentru că nu îmi doresc să am timp liber! Îmi place să fac sport, să călătoresc, să citesc şi de cele mai multe ori să scriu. Sportul şi alimentaţia sănătoasă (conform unui orar indicat de medicul meu nutriţionist) sunt cu desăvârşire cele două axe pe care îmi centrez atenţia. Asta poate pentru că de la vârsta de 12 ani am intrat în industria modei, unde stilul de viaţă sănătos este puternic promovat, iar obiceiurile sănătoase fac parte din viaţa mea de zi cu zi, nu sunt o corvoadă. Orele de sport sunt ore în care mă relaxez, îmi pun în ordine gândurile şi mă binedispun.

Îţi place să călătoreşti? Dacă da, ce destinaţii turistice recomanzi cititoarelor Lola’s Box?
Când totul devine aglomerat, când timpul se contractă, iar facturile, e-mailurile de la distribuitori şi cererile de colaborare se adună, se impune o pauză de la antreprenoriat. Ador orăşelele! Oraşele mici în care miroase a autentic, în care toată lumea cunoaşte pe toată lumea şi în care bicicleta este principalul mijloc de transport.

Îmi place să încerc tot ce înseamnă bucătărie locală şi îmi doresc neapărat să aflu lucruri noi despre tradiţiile locului respectiv şi despre oamenii faimoşi care au trăit acolo. Am avut câteva surprize delicioase în România, unde sunt atât de multe locuri care merită admirate şi atâtea gusturi care merită încercate. Oraşele mici sunt oaze de inspiraţie pentru mine, asta apropo de ce discutam mai devreme privind sursele mele de inspiraţie atunci când scriu. De fiecare dată, în orăşele am găsit spiritul acela de om bun atât de rar întâlnit. Descopăr locuri în care-mi permit să visez, unde-mi încarc bateriile şi în care aş vrea să revin.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.