Lola's Box

Când am primit invitaţia RANEvents de a învăţa cum să fac o cafea ca la Starbucks, vă închipuiţi că nu am spus “nu”. Aşa că, la cafeneaua Starbucks Promenada, m-am deprins în arta cafelei.

Starbucks, ecuson AnneNu ştiu cum sunteţi voi, dar eu sunt o mare consumatoare de cafea. Dimineaţa, primul lucru pe care îl fac este să orbecăi pentru a-mi face o cafea. După ce am cana cu magica băutură, trec la ritualul meu bine stabilit. Mă cuibăresc în fotoliu, cu laptopul în braţe, şi sorb din cafea în timp ce îmi citesc e-mailurile. Apoi poate începe ziua.

Starbucks, ecuson AnneDar ce te faci când vrei o cafea cremoasă şi aromată, aşa cum o bei la Starbucks, pe care să o savurezi ca duminică dimineaţă? Pentru mine, care mă pot declara o “coffee addicted”, este o problemă pentru că Starbucks nu deschide la ora 6.00 şi nici nu a deschis vreo cafenea la doi paşi de casă… 🙂

Starbucks, Coffee & ArtAşa că trainingul rapid de care am beneficiat, alături de celelalte fete invitate, a fost foarte util şi am descoperit câte chichiţe se ascund în spatele preparării unei cafele. Adică nu trebuie turnat oricum laptele în cafea, iar acel lapte, după ce l-ai transformat în spumă, trebuie agitat printr-o mişcare circulară a cănii pentru a nu se depune. Însă cel mai tare m-a bucurat că am deprins arta de a face o figură în cafea. Iniţial trebuia să fie o inimă, dar a ieşit un pui de leu. 🙂 Ce mai contează, din moment ce distracţia a fost maximă…

This slideshow requires JavaScript.

Acum, după ce am încercat să fiu barista – sper că am şi reuşit –, am înţeles care este diferenţa dintre o cafea Starbucks şi celelalte. Nu contează unde te duci sa o bei – Promenada, Victoriei, Hanul lui Manuc sau, mai nou, la Reserve -, detaliile mici fac diferenţa şi dragostea lor faţă de cafea, băutura aromată care ne încântă dimineţile, după-amiezile sau serile.

Facebook Comments

Related Posts

One thought on “Coffee & Art: am fost «pictor» în cafea la Starbucks

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.