Lola's Box

Versailles este creaţia grandorii şi a opulenţei care au marcat domnia lui Louis XIV. Acelaşi Rege Soare a fost simbolul petrecerilor luxoase şi al unui stil de viaţă marcat de pasiune, amor şi nenumărate amante. Iar pasiunea lui pentru arome şi esenţe o regăsim în parfumurile Chateau de Versailles.

Pasiunea, eleganţa şi senzualitatea au fost omniprezente în viaţa şi domnia lui Louis XIV. Indiferent că vorbim de prima sa soţie, Maria Theresa (infantă a Spaniei), sau de nenumăratele curtezane de la curtea sa cu care s-a iubit, Regele Soare s-a dovedit o persoană extrem, de pasională, calitate pe care o simbolizau şi parfumurile care îi erau create de “nasurile” Curţii Regale.

Chateau de Versailles, Versailles Passion Pour Elle

Într-o perioadă în care absolutismul european îşi atingea apogeul, Chateau de Versailles era locul unde societatea glamour şi opulenţa în cea mai avansată formă a sa reprezentau normalitatea. Viaţa luxoasă a regelui, dar şi cea amoroasă – întreţinută de tinereţea şi frumuseţea amantelor sale – i-au inspirat pe parfumierii Palatului Versailles.

La fel cum o adiere de vânt poate îndepărta o aromă de parfum, oricât de persistentă ar fi ea, la fel s-a întâmplat şi cu pasiunea lui Louis XIV pentru fiecare dintre femeile ce au trecut prin viaţa lui. Chateau de Versailles era locul unde poveştile de amor se consumau cu multă pasiune, iar fiecare dădea naştere unui parfum care să fie pe placul Regelui. Apoi, asemenea acestor coups de foudre, parfumurile s-au pierdut în neant, uitate în arhivele de la Versailles.

Chateau de Versailles, Versailles Passion Pour Elle

O pasiune complet diferită avea să fie cea care a readus la viaţă parfumurile Chateau de Versailles. Parfumierii din Franţa au scos la iveală parte din secretele ascunse în arhivele de la Versailles, iar odată cu ele şi formulele magice de pe vremea Regelui Soare. Strălucirea şi exuberanţa din saloanele palatului şi-au dat întâlnire cu tehnica modernă, iar rezultate acestei poveşti pasionale a fost Perfumes du Chateau de Versailles.

Aromele plămădite în Grasse, la Conservatoire Français des Fragrances et Cosmétiques. evocă senzualul şi căldura care caracterizau stilul de viaţă al lui Louis XIV. Neroli, violete, patchouli, ambră, trandafir, mosc şi iasomie amintesc de petrecerile somptuoase date de rege în onoarea amantelor sale, în special pentru Louise de La Vallière.

Chateau de Versailles, Versailles Passion Pour Elle

Eleganţa şi pasiune. Au fost prezente în viaţa şi domnia Regelui Soare, le regăsim şi în parfumul Versailles Passion Pour Elle. Când m-am întâlnit pentru întâia dată cu această apă de parfum, designul glamour al cutiei şi al sticlei m-au cucerit pe loc. L-am aplicat pe încheietura mâinii drepte, l-am mirosit… Iar din clipa următoare, între mine şi acest parfum a fost o pasiune nebună. Nici acum, după mai bine de două luni, nu ne-a trecut. 🙂

Îmbietor, parfumul se deschide cu aroma proaspătă a piersicilor zemoase – cât de pasionale pot fi aceste fructe! -, iar vivacitate notelor de vârf este completată de absint şi frezii. Spiritul, dorinţa de joacă îţi sunt trezite, vei dori să explorezi, să simţi plăcere. Experienţa olfactivă se ascute înainte de a elibera notele de mijloc, unde te vei afunda iremediabil în arome de irişi şi trandafiri, de care nu te vei mai sătura. Simţurile îţi vor fi aprinse, iar tu vei fi vrăjită iremediabil de calmul oferit de caşmir, mosc alb, lemn de santal, ambră şi vanilie. Un amestec de arome care reflectă grandoarea şi decadenţa petrecerilor de la Versailles.

Chateau de Versailles, Versailles Passion Pour Elle

Prin caracterul său sofisticat, parfumul oriental floral celebrează feminitatea, romantismul şi pasiunea. Odată cel porţi, te vei simţi precum doamnele din înalta nobilime de la curtea Regelui Soare.

Chateau de Versailles, nou în portofoliul Pick N Dazzle

Chateau de Versailles, Versailles Passion Pour Elle

Cele patru parfumuri Chateau de Versailles se vor regăsi, sub diferite forme, într-un beauty box Dazzling Picks sau Premium Picks. Alături de alte produse de beauty, veţi găsi testere cu noile parfumuri, astfel încât să le încercaţi şi să vă exprimaţi opiniile pe site-ul Pick N Dazzle. Dacă vă veţi face un abonament Dazzling Picks pe şase luni, cutiuţa va conţine patru produse cosmetice şi un parfum în format mini (10 ml) – o afacere foarte bună din moment ce valoarea conţinutului este de peste 260 de lei. Dacă îţi doreşti parfumul full-size, acesta va fi disponibil, alături de un alt produs cosmetic, în beauty boxul Premium Picks – cele două produse costă aproximativ 400 de lei.

foto: Marius Eduard Canură
locaţie: Miko Life (str. Nicolae Iorga 19, Bucureşti)

Chateau de Versailles, Versailles Passion Pour Elle

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.