Lola's Box

O bună perioadă de timp, ceaiurile erau ceva tabu pentru mine. Nu mă înţelegeam cu ele şi basta. Dar, din motive care-mi scapă – e drept, nici nu mă chinui să le readuc în minte – am început să beau ceai. Negru, alb, verde, îndulcit sau fără zahăr, mai slab sau mai concentrat. Aşa că, măcar o dată pe zi, cana cu ceai îşi face simţită prezenţa în preajma mea.

Ceai verde Roza OrientuluiIntenţionat sau nu, Zeiţa Ceaiurilor – oare există? – mi-a scos în cale ceaiurile de la d’Oro Tea. Le puteţi găsi pe magazinul online doro-tea.ro, iar povestea începe în urmă cu patru ani, când viaţa i-a dus pe fondatori la Berlin. În capitala Germaniei, aceştia au fost iniţiaţi în tainele ceaiului şi au descoperit sortimente care mai de care mai fascinante. Doi ani mai târziu înfiinţau magazinul, din dorinţa de a aduce toate acele ceaiuri mai aproape de clienţii din România natală.

Preluarea expresiei d’Oro – “de aur” în italiană – a fost semnul că afacerea nu dorea să fie una de duzină, ci dorea să prezinte o selecţie distinsă de infuzii şi ceaiuri provenite de pretutindeni. Degustate şi selectate de “tea testers” profesionişti, produsele d’Oro tea provinCeai verde Sencha cu ghimbir şi lămâie din gamele mai multor distribuitori consacraţi din Franţa, Germania, Austria, India, China, Brazilia sau Argentina.

Dar să revenim la degustările mele de ceaiuri… 🙂 De fiecare dată când pregătesc ceaiul, trec printr-o mică dilemă: ce să aleg. În coşuleţul alb de răchită se află patru plicuri, două cu ceai verde şi două cu ceai alb. Primul impuls a fost să încerc ceaiul verde Sencha cu ghimbir şi lămâie. Despre acest ceai se spune că este potrivit pentru zilele de marţi şi ale lor trei ceasuri rele. Primului dintre acestea îi este rezervat gustul acrişor al combinaţiei de lămâie şi portocală, celui de-al doilea i se potriveşte aroma iute-acrişoară a ghimbirului, iar cel de-al treilea are rezervată aroma unică a frunzelor Sencha.

O infuzie de ceai verde Sencha cu ghimbir şi lămâie îţi oferă energia necesară zilelor în care căldura îşi face de cap, te ajutor să-ţi menţii sănătatea – ghimbirul să trăiască -, iar lămâia îţi oferă un plus de vitamine B şi C, fosfor şi flavonoide, adică acele substanţe cu rol antioxidant Ceai alb Pai Mu Tanşi anticancerigen. Ca la majoritatea ceaiurilor, modul de preparare este simplu: într-o cană cu apă aproape de fierbere (90 grade Celsius) se infuzează ceaiul, aproximativ o linguriţă pentru 250 ml de apă, şi se lasă două minute.

Ceaiul alb Pai Mu Tan a fost testat de fiul meu cel mare. Obţinut din frunze mari şi muguri de culoare verde măsliniu, acest ceai oferă o infuzie deschisă la culoare, iar gustul este unul plăcut, uşor floral. “Parcă aş bea o apă prin care am trecut parfumul tuturor florilor. Nu ştiu ce părere aveţi voi, dar pe mine mă energizează acest ceai. Cred că-mi voi face un obicei din a bea o cană în fiecare dimineaţă înainte de a pleca la liceu”, a spus juniorul, iar spusele lui cred că mă scutesc de comentarii suplimentare. 🙂

Ceai alb Templul ZeilorCeaiul alb Templul Zeilor este aşa cum îi spune şi numele: DIVIN. O combinaţie de ceai verde şi ceai alb, care a fost distinsă cu titlul North American Tea Champion la Expoziţia Mondială a ceaiurilor din SUA. Ceaiul alb Pai Mu Tan se întrepătrunde cu ceaiul verde Darjeeling şi cu sortimentul verde China (Fog Tea, Lung Ching, Jasmine Jade Pearls), iar aroma acrişoară dată de cojile de portocală, coacăze roşii şi vişine este echilibrată datorită micilor bucăţele glasate de ananas, mango şi papaya. Aşadar, dragele mele, aşteptaţi-vă la un gust dulce acrişor. Infuzia se prepară în doar trei minute – se adaugă o linguriţă de ceai la fiecare 250 ml de apă încălzită la 80oC.

Poate intenţionat am lăsat la final ceaiul verde Roza Orientului… Mi-ar fi greu să-l descriu pentru că ar trebui să folosesc o multitudine de epitete şi nu vreau să-l laud excesiv. Dar vă pot spune că este unul dintre cele mai apreciate ceaiuri verzi aromatizate. Când am preparat acest ceai, nu am putut să nu mă gândesc la cultura Orientului pentru ceaiuri, Ceai verde Roza Orientuluiindiferent că vorbim de India, China sau Japonia. Aroma sa este una îmbătătoare, rezultată din selecţia de citrice combinată cu boboci de trandafiri, petale de gălbenele şi parfumul de mango.

Roza Orientului vine cu o combinaţie de ceai alb Pai Mu Tan (cel mai puţin procesat dintre toate tipurile de ceai şi cu cea mai redusă doză de cafeină naturală), ceai verde Sencha, Gunpowder (consumat singur trebuie să fie exploziv 🙂 ), Fog Tea (o împletire a aromei ceaiului japonez cu notele subtile ale celui chinezesc). Pentru cine va avea îndrăzneala să-l încerce, efectul va fi unul impresionant. Te vei îndrăgosti iremediabil de el!

Facebook Comments

Related Posts

12 thoughts on “Ceaiuri cu parfum de Orient de la d’Oro Tea

  1. Iubesc ceaiul si imi place sa incerc noi arome. M-ai facut curioasa cu aceste ceaiuri si trebuie sa incerc si eu 😀

    1. Merita sa le incerci. Sunt foarte bune, poate un mic mai scumpe decat ce exista pe piata, dar calitatea este de top.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.