Lola's Box

Apa noastră cea de toate zilele… Ni se recomandă să consumăm minimum doi litri de apă în fiecare zi. Ceea ce nu este rău. Dar cât de pură şi sigură este apa – de la robinet sau îmbuteliată – pe care o bem?

Consumul zilnic suficient de apă este vital pentru buna funcţionare a organismului. Acesta este motivul pentru care calitatea apei ingerate influenţează în mod direct gradul nostru de sănătate. Din păcate, calitatea apei de la robinet este afectată negativ de sistemul de distribuţie învechit. Conductele subterane sunt uzate şi acest lucru se vede uneori şi cu ochiul liber. “Aport de fier”, cum mai spun uneori. În plus, sunt zone în România – şi nu puţine – în care oamenii nu au acces la serviciile publice de alimentare cu. Şi pentru că viaţă fără apă nu se poate, aprovizionarea se face din surse care, de cele mai multe ori, sunt incerte din punct de vedere microbiologic.

Cam aşa arată apa de la robinet după ce a fost supusă electrolizei

Apa poate conţine bacterii, germeni, virusuri, paraziţi, arsen, plumb, cadmiu, fluoruri, pesticide… Şi ar mai fi şi altele. Expunerea îndelungată la astfel de substanţe provoacă boală cronică renală, hipertensiune, boli gastrointestinale, probleme cu ficatul, îmbătrânirea prematură a pielii, probleme ale sistemului circulator şi alte afecţiuni grave de sănătate.

În ultimii ani, instituţiile de resort şi organizaţii neguvernamentale au efectuat controale cu privire la calitatea apei îmbuteliate de pe piaţă. Rezultatele au arătat, în anumite cazuri, concentraţii mărite de bacterii, termene de garanţie depăşite, nerespectarea condiţiilor de păstrare şi depozitare, lipsa unor informaţii de pe etichete, ambalaje deteriorate.

Ce soluţii am avea pentru ca apa noastră cea de toate zilele să fie (aproape) perfectă? Zepter ne propune două sisteme de purificare, EdelWasser şi AqueenaPro, care folosesc un proces complex de filtrare în cinci etape. Eficienţa medie de reţinere a diverselor tipuri de substanţe din apă este de 96-98%. Că este la domiciliu, că este la birou, cele două sisteme sunt surse permanente de apă purificată. Ele reţin nu numai impurităţile fizice, ci şi pe cele chimice, organice, microbiologice.

EdelWasser şi AqueenaPro beneficiază de documentaţii oficiale ce demonstrează performanţele şi conformitatea cu reglementările UE, fiind certificate şi de Asociaţie Americană a Calităţii Apei.

  • AqueenaPro oferă zilnic 370 de litri de apă purificată, cu un consum electric de 25W.
  • EdelWasser oferă zilnic 78 de litri de apă purificată, fără a fi necesară conectarea la o sursă de energie electrică.

Sistemele de purificare a apei Zepter pot fi cumpărate direct din magazinul din Bucureşti (Bd. Unirii nr. 70) sau de la reprezentanţii Zepter din toată ţara. Achiziţia se poate realiza şi în rate.

Facebook Comments

Related Posts

2 thoughts on “Cât de pură este apa noastră? Zepter ne arată adevărul

  1. Si la noi se fac des controale. Avem zone în care apa este într-adevăr poluată și de o calitate proastă datorită sistemelor vechi de distribuție.
    De la furnizor, ea pleacă în cei mai buni parametri mai ales pe zona Cluj.

    1. Controale se fac peste tot, sistemul computerizat opreşte furnizarea apei la cea mai mică abatere de la valorile corecte. Cum spui şi tu, la sursă este totul OK, dar instalaţiile vechi o fac să ajungă la robinet cu aport de fier. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.