Lola's Box

Cu un tată pasionat de maşini şi motorsport, nici nu este de mirare că şi copilul are aceleaşi pasiuni, iar Cars este filmul lui de referinţă, pe care l-ar vedea iar şi iar. Pentru ca primele două părţi să nu fie reluate la infinit, Disney-Pixar ne-a salvat cu o nouă producţie: Cars 3. Iar Fulger McQueen este la înălţime.

“Aşa… Un învingător. 42 de învinşi. Mănânc învinşii la micul dejun. Am luat micul dejun?” Începutul primei părţi Cars a fost o bună perioadă de timp definitorie pentru micul Alexander. Era “poezie” cu care reuşeam să-l trezim dimineaţa pentru a merge la grădiniţă. Revistele cu “Maşini” au fost cumpărate constant, iar colecţia de maşinuţe s-a extins până când a ajung să numere câteva sute. Unii eroi au început să aibă chiar dubluri.

După Doc, Rege, Chic, Sally şi Bucşă, povestea a continuat cu aventurile din World Grand Prix. Au apărut şi noi eroi – Finn McRachetă, Francesco Bernoulli, Jeff Gorvette, Shu Todoroki sau Nigel Gearsley. Iar colecţia a căpătat proporţii. Încă o maşinuţă, şi încă una… Şi chiar dacă erau din ce în ce mai multe, relaţia dintre Fulger McQueen şi Alex devenea tot mai solidă. Tricouri, maieuri, şepci, pantaloni, sneakers, ochelari de soare, mănuşi de iarnă. Ce să mai, omul este “the biggest fan”. 🙂

“Hei, Fulger, eşti gata?” Aşa cum Mack îl întreabă pe eroul principal, tot cam aşa a fost şi mesajul meu spre junior: “Alex, mergem la Cars 3?”. Nu a avut nevoie de a doua invitaţie, pentru a spus cel mai categoric “DA” pe care l-a oferit vreodată. Deja îmi povestea scene din film – cred că trailerele, chiar dacă sunt postate online, sunt un pic cam uzate de câte ori le-a văzut. 🙂 Deja totul se învârtea în jurul subiectului Cars 3.

Cum a trăit experienţa vizionării celei mai noi producţii a studiourilor Disney-Pixar? Nu cred că există descriere mai potrivită pentru stările trăite decât treceri succesive de la agonie la extaz. Şi totuşi, la final, a existat o urmă de tristeţe, pentru că Fulger are gând de a pune cauciucurile în cui pentru a lăsa locul tinerilor dornici de afirmare. “Tată, poţi să vorbeşti cu Fulger să se întoarcă la curse şi să se vopsească iar în roşu?” Nu prea am cum să-l refuz, aşa că mă transform în manager şi duc negocieri cu campionul incontestabil pentru Alex.

Cars 3 – ambiţie, revenire şi ajutorul neprețuit al unui mentor

Atacat de o nouă generaţie de maşini de curse rapide, legendarul Fulger McQueen este eliminat brusc din sportul pe care îl iubeşte. Se confruntă cu genul de întrebări – “renunţi când eşti în top sau lupţi până la final?” – pe care mulţi sportivi şi le pun în carieră. Pentru a reveni în joc – confruntarea cu Jackson Storm nu cunoaşte limite -, va avea nevoie de ajutorul unui tânăr antrenor personal. De fapt, o antrenoare, Cruz Ramirez, care are propriul ei plan pentru a câştiga. Numărul 95 mai are încă multe de arătat şi va testa inima campionului pe cea mai mare platformă din Cupa Piston.

Cars 3 (Maşini 3) este distribuit de Forum Film România şi are premiera mâine, 16 iunie, fiind disponibil în format 2D şi 3D, varianta dublată.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.