Lola's Box

De-a lungul timpului, când am citit etichetele, am putut vedea rochii realizate din materiale care mai de care mai diverse. Însă niciodată nu am văzut o piesă realizată din fibră de carbon. Până acum, pentru că aşa este Carbon Dress.

Sustenabilitatea începe să-şi pună amprenta din ce în ce mai mult asupra stilului nostru de viaţă. Sursele de energie, automobilele, produsele cele mai diverse – cu toate trebuie să respecte politica de dezvoltare durabilă. Dar cum ar fi să existe şi o colecţie fashion a cărei principală calitate este sustenabilitatea? Ei bine, influenţate de industria auto, Daniela şi Annette Felder au creat o asemenea colecţie pentru cea de-a zecea lor aniversare în lumea modei.

Carbon Dress & BMW i8

Pentru evenimentul aniversar, designerii casei Felder Felder au creat una dintre cele mai frumoase rochii, Carbon Dress. De culoare închisă – nici nu se putea altfel -, rochia este din fibră de carbon, fiind inspirată din materialele pe care BMW le-a utilizat pentru revoluţionarul automobil sport i8. Şi dacă maşina este un model hibrid plug-in – are şi motor convenţional, dar şi motor electric -, tema electromobilităţii se regăseşte şi la Carbon Dress.

Daniela & Annette Felder

Mai mult, cele două gemene – originare din Germania, dar stabilite la Londra – au dus la extrem sustenabilitatea, întreaga lor colecţie-capsulă fiind realizată din ţesături reciclate. Iar spectaculoasa Carbon Dress nu este decât vârful aisbergului. Cum poate fi realizată o rochie integral din fibră de carbon? Da, poate că nu integral, ci “doar” 97%… 🙂 Având o nuanţă gri metalizat, piesa atrage atenţia prin detaliile franjurate, iar întregul proces de creaţie a necesitat 100 de ore de muncă.

Carbon Dress

Datorită texturii unice şi strălucirii materialului, Carbon Dress are o finisare ce pare desprinsă din viitor, fiind deopotrivă ultrauşoară şi rezistentă. Însă, faţă de multe alte materiale utilizate în industria modei, fibra de carbon este mult mai tactilă şi mai îndrăzneaţă. Aceasta, în combinaţie cu croiala, face ca rochia să fie o apariţie… wow!

Cine sunt surorile Felder?

Daniela & Annette Felder

Născute în Germania, dar stabilite la Londra, Dani şi Annette Felder şi-au lansat brandul omonim FELDER FELDER în 2007, după ce au absolvit prestigioasa Central Saint Martins. Colecţia lor de debut a primit numeroase recenzii pozitive şi imediat a impus FELDER FELDER ca unul din numele importante pe scena modei londoneze. Şi-au prezentat colecţiile la Săptămâna Modei de la Londra, au fost juraţi la Germany’s Next Top Model – concurs organizat de Heidi Klum – şi au apărut la The City de la MTV.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.