Lola's Box

Astăzi, la Lola’s Advent Calendar, nu vorbim despre beauty, fashion sau lifestyle, ci am o poveste tocmai despre… advent. Pentru că este ceva prea puţin specific culturii noastre, dar care ne bucură şi pe noi la fel de mult ca pe cei care au iniţiat această tradiţie.

Advent este perioada celor patru duminici – sau săptămâni – ce preced Crăciunul, deşi alţii numără cele 24 de zile dinaintea celei mai frumoase sărbători a anului. Aşa cum vă imaginaţi, credinţa creştină leagă această perioadă de sărbătoarea Naşterii lui Isus, cea pe care o sărbătorim în fiecare an la 25 decembrie. De altfel, chiar şi termenul în sine se traduce prin “a veni”.

Nimeni nu ştie cu exactitate când s-a sărbătorit pentru prima dată adventul, însă cele dintâi menţiuni sunt de pe la anul 567, atunci când călugării au impus postul în perioada premergătoare Crăciunului. Cu timpul, tradiţia a adus în scenă şi diferite cântece specifice momentului, care erau complet diferite de colinde. Apoi, primele calendare de advent au început să apară în secolul XIX, fiind confecţionate din hârtie. În spatele fiecărei uşiţe se ascundea o imagine desprinsă din poveştile de Crăciun.

Apoi, calendarele, care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial nu s-au mai produs din lipsă de carton, au început să includă şi ciocolată. Aşa, trecerea timpului devenea mai interesantă. După care surprizele din fiecare căsuţă au inclus şi parfumuri, alcool sau produse de beauty. Şi când vorbim de aceste calendare, nu putem exclude recordurile. Cel mai mare (lungime 71 m, lăţime 23 m) a fost realizat în 2007 la Londra, pentru a sărbători renovarea gării St Pancras. Există şi un “cel mai scump”, realizat de bijutierii belgieni: în 2010, 24 de tuburi de sticlă conţineau diamante şi argint, care valorau 2,5 milioane de euro. Ieftin, nu? 😊

Dar gata cu poveştile şi să ne întoarcem la #LolasAdventCalendar. În cea de-a doua căsuţă se ascunde un cadou pe care l-am pregătit chiar eu. Un mix de farduri de la Givenchy, Urban Decay, Sephora, NYX, Melkior, Flormar şi BareLuxury. Regulile de înscriere sunt:

  • Share (public) al articolului însoţit de hashtagul #LolasAdventCalendar.
  • Lasă-mi un comentariu cu linkul share-ului.

Lista de înscrieri se încheie la finalul zilei de 2 decembrie (ora 24.00), iar câştigătoarea va fi desemnată prin tragere la sorţi şi va fi anunţată în articolul următor despre #LolasAdventCalendar. Fiţi pe fază şi revendicaţi premiul în 48 de ore – altfel, va fi acordat următoarei persoane din tragerea la sorţi.

PS: Nu uitaţi hashtagul #LolasAdventCalendar pentru a vă putea găsi, iar înscrierea să fie validă.

PS2: Câştigătoarea primei zile este Loredana Voicilă (tragere la sorţi). O rog pe câştigătoarea să-mi lase, în termen de 48 de ore, un mesaj privat pe pagina Lola’s Box cu adresa de e-mail utilizată la crearea profilului de frumuseţe de la Pick N Dazzle.

Facebook Comments

Related Posts

38 thoughts on “ÎNCHEIAT/#LolasAdventCalendar, ziua 2: poveste de Advent

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.