Lola's Box

Când spui tinereţe, lejeritate şi rafinament în conexiune cu un brand fashion ready to wear, atunci sigur te referi la Cacharel. Colecţia primăvară-vară 2017 vă aşteaptă de acum în magazinul din Băneasa Shopping City.

În 1958 – acelaşi an în care lumea fotbalului afla de Pele -, Jean Bousquet, posesor al unei diplome de croitor, părăsea Nîmes pentru Paris şi realiza primele sale creaţii într-un mic studio. Succesul răsunător al acestora l-a făcut să fondeze Cacharel, compania ready-to-wear al cărei nume l-a ales după o pasăre originară din Camargue. Creative şi totuşi accesibile, creaţiile casei franceze, destinate deopotrivă femeilor, bărbaţilor şi copiilor, respectă şi acum codul fashion cu care s-a pornit la drum acum aproape 60 de ani.

Primul mare succes avea să vină la doar cinci ani de la fondarea brandului. În 8 noiembrie 1963, emblematica bluză crepe, fotografiată de Peter Knapp, a apărut pe coperta Elle. Instantaneu, denumirea piesei vestimentare s-a transformat în “Le Cacharel”, iar bluza a apărut în vitrinele magazinelor de pretutindeni.

De-a lungul timpului, designeri fashion precum Emmanuelle Khan sau Corinne Sarrut au creat colecţiile casei din Hexagon. Spre finalul anilor ’60, cămaşa Liberty a început să înflorească, aşa cum se întâmpla şi cu Cacharel, care devenea o referinţă în universul fashion. Iar Liberty-mania şi-a atins punctul culminant de-a lungul deceniului opt al secolului XXI. Iar istoria brandului avea să poarte şi semnătura unor nume celebre precum Coco Zoé, Agnès B, Azzedine Alaïa, Corinne Cobson sau Lolita Lempicka.

Încă de la lansare şi până astăzi, Cacharel a fost un veritabil trendsetter, cu piese care au devenit simboluri. Pe de altă parte, Bousquet şi cei care i-au urmat la conducerea companiei au comunicat filosofia brandului într-un mod inovator. Nu s-a pierdut nici o ocazie de a folosi mediile în plină expansiune ale epocii într-un concept publicitar global şi masiv.

Rafinament până în cel mai mic detaliu. O fuziune armonioasă între tradiţional şi modern. Sunt pe care le regăsim în ţinutele create de Cacharel, care se adresează unei persoane plină de încredere, elegantă şi dinamică. Iar noul colecţie primăvară-vară 2017, ce este disponibilă în magazinul din Băneasa Shopping City, nu face notă discordantă.

O noutate pentru România este linia smart casual, care va intra curând în magazin şi care va fi disponibilă pentru cunoscători, dar nu numai.

Facebook Comments

Related Posts

One thought on “Ready-to-wear: Cacharel vă aşteaptă cu noua colecţie primăvară-vară

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.