Lola's Box

Cât contează o stea? Pentru unii mult, pentru alţii mai puţin, dar pentru un Super Chef, precum Adam Jones în Burnt, este totul. Pentru marile restaurante, o stea Michelin este diferenţa dintre excelenţă şi perfecţiune.

Bradley Cooper. Da, este acel Phil aiurit şi pus pe beţii, alături de prietenii lui, în Hangover. Acesta este rolul care l-a propulsat în atenţia majorităţii cinefililor. Au urmat prestaţii la fel de “serioase” în continuările de la Hangover, dar şi în Valentine’s Day sau The A-Team. Silver Linings Playbook (2012), American Hustle (2013) şi American Sniper (2014) i-au adus trei nominalizări la Oscar şi intrarea în galeria actorilor care merită luaţi în seamă. Nu serios, ci foarte serios. Ei bine, rolul din Burnt mi se pare poate cel mai bun pe care îl face Bradley Cooper, cel mai profund, dar fără ca povestea lui să fie excesiv trasă de păr.

De astăzi, Burnt (distribuit de Forum Film România) intră pe marile ecrane. Vă dau mai multe motive pentru care merită să mergeţi să îl vedeţi.

Burnt, Adam Jones (Bradley Cooper)Bradley Cooper chiar este pasionat de bucătărie. În copilărie, pe când avea doar opt ani, el a declarat că îşi doreşte să fie actor sau chef. Burnt este filmul care a reuşit să-i îndeplinească ambele dorinţe. Mai mult, în urmă cu 10 ani, el a mai interpretat rolul unui Chef, în serialul de televiziune Kitchen Confidential.

Burnt, reţetă Quail Carrot Summer Savory (by Marcus)Comparaţia pe care David, unul din oamenii din echipa lui Davind Jones, o face pentru stelele Michelin: “Dacă ai o stea, eşti Skywalker. Dacă ai două stele, eşti Alec Guinness. Dacă ai trei stele, eşti Yoda”. Prietena lui, care era prea puţin impresionată de Adam Jones, îi replică: “Dar dacă este Darth Vader?”. 🙂

Burnt, Tony (Daniel Brühl)Ca să te convingi că şi din Europa pleacă mulţi actori foarte buni, fii atent(ă) la interpretarea lui Daniel Brühl. Neamţul îl joacă pe Tony, “cel mai bun Maitre’D din Londra” aşa cum îl consideră Adam, iar figura lui serioasă îl face să pară cel mai potrivit pentru rol. Dacă îţi va plăcea, aruncă un ochi şi pe filmografia lui, începând cu “Good Bye Lenin!” din 2003, dra nu omite nici Joyeux Noel, Rush, A Most Wanted Man sau Woman In Gold.

Burnt, Héléne (Sienna Miller) & Adam Jones (Bradley Cooper)Sienna Miller. Acolo unde apare o femeie, trebuie să se nască şi discuţii între bărbaţi, iar ea, în rolul lui Héléne, pare a fi întruchiparea “belelelor”. Siena şi Bradley au jucat împreună în American Sniper, iar tot ea a fost partenera lui Matthew Rhys, care îl interpretează pe Reece – rivalul lui Adam Jones -, în “The Edge of Love”. Şi când te gândeşti că Sienna Miller a fost abia a treia alegere pentru rolul lui Héléne – primele două au fost Michelle Williams şi Marion Cotillard.

Burnt, Michel (Omar Sy)Burnt intră pe marile ecrane la opt ani de când a figurat în celebra Black List realizată de specialiştii de la Hollywood, care include scenariile cele mai apreciate, dar care nu au fost ecranizate. Iar filmul a trecut printr-o serie de schimbări ale titlului: iniţial fusese ales Chef, dar numele a fost utilizat de Jon Favreau pentru filmul lui. În 2014, scenariul a fost rebotezat Adam Jones, pentru ca în iulie 2015 să primească numele final: Burnt.

Burnt, Dr. Rosshilde (Emma Thompson) & Simone (Uma Thurman)Emma Thompson, în rolul psihanalistului care trebuie să aibă grijă de Adam Cooper, reuşeşte să ofere câteva replici interesante, de care orice om, nu doar unul cu problemele rebelului Chef, ar trebuie să ţină cont în viaţă. Iar Uma Thurman – da, cea din Kill Bill – are câteva apariţii scurte, dar amuzante în rolul unui critic culinar pus pe fapte mari, adică să închidă restaurante.

După ce îl vedeţi – ştiu sigur că o să vă placă pentru explozia de culori şi arome -, aştept impresiile voastre.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.