Lola's Box

Când vezi zece prezentări în interval de câteva ore, cu greu mai poţi spune care colecţie ţi-a plăcut cel mai mult. Cu toate acestea, ceea ce am văzut la Sonia Trifan pot spune că este alegerea mea numărul 1 din cea de-a doua zi a Bucharest Fashion Week.

Mereu am apreciat hainele semnate de Sonia Trifan pentru că se adresează şi femeilor din tipologia “vrăbiuţe care au mâncat după ora 18”. 🙂 Iar colecţia Diva 2013 nu face notă discordantă şi este ideală în special pentru doamnelor şi domnişoarelor cu forme. Cei prezenţi la eveniment au apreciat atât creaţiile Soniei, cât şi conceptul prezentării, cu Ana Mardare cântând live în timp ce modelele defilau pe catwalk.

M-am gândit că în spatele unui asemenea show a fost o muncă uriaşă, pentru că nu este uşor să coordonezi perfect defilarea modelelor cu muzica şi prezenţa scenică a artistului. Aşa că am întrebat-o pentru voi câtă muncă se ascunde în spatele unei prezentări.

Sonia TrifanCât au durat pregătirile pentru show?
Pregătirea pentru Bucharest Fashion Week a fost un adevărat maraton. Acum trei săptămâni am fost prezentă la Festivalul de moda de la Craiova, unde colecţia prezentată a fost una elaborată şi foarte atent construită, dar şi foarte repede vândută… De aceea, în două săptămâni a trebuit să realizez toată colecţia pentru BFW… Aşa că au fost foarte multe nopţi nedormite de mine şi echipa mea.

Ce materiale ai folosit?
În general folosesc materiale care conţin şi elastan. Ador tot ceea ce subliniază linia corpului şi scoate în evidenţă formele atât de frumoase ale femeii. Pentru Bucharest Fashion Week am folosit jerse, catifea şi dantelă, pe care le-am adus personal din Spania.

Ce înseamnă Diva pentru tine?
Diva este termenul care reuneşte frumuseţea feminină, eleganţa şi charisma… Dacă ai aceste calităţi, atunci te poţi numi Diva.

credit foto: Emil Jianu

Ana Mardare: “Din dragoste pentru artă, m-am dedicat trup şi suflet”
Când colecţia ta se numeşte Diva, totul trebuie să fie glamour, aşa cum a fost şi prestaţia Anei Mardare, cea care a asigurat backgroundul muzical pentru colecţia Soniei. Ana a interpretat live – o raritate în zilele noastre – un program din repertoriul internaţional, dar a inclus şi o piesă proprie, “I will be better”.

Ana MardareCum este să cânţi pe catwalk printre atâtea fete frumoase?
Sunt un om care admiră femeile frumoase şi frumosul în general. M-am bucurat să fiu alături de Sonia Trifan şi de manechinele ei frumoase. Nimic din lumea asta nu-mi bucură sufletul mai mult decât muzica. Din dragoste pentru artă m-am dedicat trup şi suflet, aşa cum o fac de fiecare dată când ies pe scenă.

Cât te pregăteşti pentru show?
Ca muzician repeţi toată viaţa, deci nu pot spune că mă pregătesc pentru un show anume. Repetiţia a devenit un mod de viaţă, repet zilnic… Dacă acest lucru nu se întâmplă, mă simt un om “incomplet”.

Unde te putem vedea/asculta?
Iubitorii de muzică de calitate mă pot găsi la Tibo’s Soul Club, în Centrul Vechi, unde cânt alături de Tudy Zaharescu Band, o formaţie de instrumentişti valoroşi.

credit foto: Emil Jianu

Ce am mai admirat în ziua a doua?
Pe lângă Sonia Trifan, programul celei de-a doua zile a Bucharest Fashion Week a cuprins prezentări semnate de Cristiana Maria Purdescu, Nausica, Claudia Rawlings, Fashion Designer, Luigi Gaglione, Wonderlolita by Maria Simion, Adriana Agostini, Tina Arena şi Ana Radu Fashion. Fotografii de la aceste prezentări găsiţi aici.

Facebook Comments

Related Posts

6 thoughts on “Bucharest Fashion Week, ziua II: Sonia Trifan behind the scene

        1. Iti inchipui ca toata lumea vrea sa fie “prieten” virtual cu ea. 🙂 Este o persoana de nota 20, si nu este cu nasul pe sus, cum ne inchipuim deseori, si cum suntem tentati sa credem despre vedete.

          1. Da, imi imaginez…Cred ca a atins deja limita aceea de 5000 sau e prin “apropiere” 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.