Lola's Box

Am mai văzut prezentări de modă, dar Bucharest Fashion Week 2013 a fost primul festival de acest gen la care am luat parte. Pentru cine nu lucrează în domeniu, întreaga desfăşurare de forţe este impresionantă şi recunosc că şi eu am fost marcată puţin de tot ceea ce am văzut. Am lăsat să treacă 48 de ore şi informaţiile să se sedimenteze puţin până să fac o analiză a ceea ce am văzut. Aşadar, aşa a fost prima zi…

Clara RotescuCLARA ROTESCU
Prezentarea ei a fost interesantă, ca întotdeauna. Aşa cum ea însăşi declara, piesele prezentate la BFW 2013 au fost influenţate de voluptatea plajelor din lumea arabă în cominaţie cu exotismul şi entuziasmul caracteristic Balcanilor. Creaţiile sale se adresează acelor femei care sunt romantice, sexy, cu prea puţin timp liber de-a lungul zilei, dar care trebuie să arate spectaculos în orice moment. Cu ce a lucrat pentru colecţia Princess in China? Mătase naturală, dantelă, brocart… Iar rochia bej cu decolteu adânc o consideră piesa de rezistenţă – sau, mai bine spune, un best-seller.

Lavinia LascaieANDREE SALON by LAVINIA LĂSCAIE
Numele colecţiei, Touch of Glory, te duce imediat cu gândul la ceva imperial şi nu greşeşti pentru că este un omagiu adus celebrei regine Elisabeta I. De altfel elementele perioadei în care a trăit regina – apogeul Renaşterii – se regăsesc şi în piesele colecţiei, dar care beneficiază de o interpretare modernă. Este clar că femeia care poartă asemenea rochii trebuie să fie modernă, îndrăzneaţă, să ştie să poarte jacard, fir de catifea în relief, dantelă, perle…

LAURA OLTEANU
Mai are nevoie de vreo prezentare? Categoric, nu! Designul conceput de Laura este destinat acelor femei care vor să se simtă dive, să iasă din anonimat şi să stârnească acel “wow” când apar la un eveniment special. Şi când te adresezi unui public feminin elitist, nici materialele nu pot fi decât unele deosebite: chipur, mătase, dantele Solstice sau Chantilly.

Stefan MuscaŞTEFAN MUSCĂ
Cunoscut pentru ţinutele masculine pe care le creează, Ştefan Muscă a avut onoarea de a deschide seria prezentărilor din cadrul Bucharest Fashion Week. Colecţia Progressive este o combinaţie echilibrată între croieli neobişnuite şi articole hibrid, în care stofa, bumbacul şi denimul se îmbină inovator. Puţin cam ciudat pentru gustul meu, dar, cu siguranţă, designerul are fanii săi.

 

Jai-DamJAI-DAM
În orice ţinută, accesoriile joacă un rol foarte important. O ştie foarte bine şi Jai-Dam, brăţările acestui brand reprezintă un must-have pentru orice vedetă care se prezintă la un eveniment monden. Colecţia de brăţări concepută de designerul Pierre Jack Canobbio cuprinde pietre de lavă, ruteniu, jad, coral, aur roz, argint, onix şi diamante. De unde Jai-Dam? Din limba thailandeză şi înseamnă “inimă de piatră”.

BBY
Când echipa este tânără, creaţiile sale nu pot fi decât frumoase, curajoase şi pline de entuziasm. Indiferent că am privit al rochiile de seară sau la cele de cocktail, strălucirea mi-a atras atenţia, predominante fiind nuanţele nude şi auriu, indiferent că materialele au fost voal sau dantelă.

Mineli BoutiqueMINELI BOUTIQUE
Pentru acest an, Mineli Boutique a venit cu o colecţie de pantofi botezată Musical Notes, iar titlu s-a regăsit în fiecare creaţie a designerilor Ionuț Glăvan și George Ştefănescu: tocuri înalte, foarte sexy, culori vii şi note muzicale pictate manual. Rolul de piesă de rezistenţă al prezentării l-a interpretat Lora, cântăreaţa defilând cu pantofi superhot, iar nota muzicală era aplicată pe gleznă.

IVY 36
Dacă ar fi să mă căsătoresc din nou şi cineva mi-ar propune să îmbrac o rochie de mireasă semnată de Andreea Tănase şi Lăcrămioara Lazăr, puteţi fi sigure că nu aş refuza oferta. Rochiile brandului Ivy 36 se evidenţiază prin broderiile complexe, mătase şi texturi fine. Datorită volumului crinolinei, colecţia ar fi pe placul oricărei viitoare mirese care s-a visat prinţesă.

Andra TurcanuLOULOU by ANDRA ŢURCANU
Apreciată şi de presa italiană – dacă nici jurnaliştii din “Cizmă” nu se pricep la modă, atunci cine? -, Andra Ţurcanu a venit la Bucharest Fashion Week cu o colecţie în care şi-au făcut loc paietele, dantela şi aplicaţii în combinaţie cu culorile stridente şi nuanţele metalice.

 

Silvia TerziuSILVIA TERZIU
Lansare de showroom şi prezentare în Piaţa Operei din Timişoara natală, plus prima sa apariţie la Bucharest Fashion Week – fără îndoială, Silvia trece printr-o perioadă foarte bună. La BFW 2013 s-a prezentat cu colecţia Fluidity, cu creaţii extrem de sofisticate, pe care orice femeie s-ar simţi mândră să le poarte şi sigur ar atrage toate privirile din jur. Aşa cum a făcut şi Claudia Neghină, mireasa colecţiei, care a defilat într-o rochie albă scurtă, cu perle veritabile, model pregătit şi pentru extravaganta Lady Gaga.

Mai multe imagini găsiţi pe pagina Lola’s Box

Sursă foto: Facebook

Facebook Comments

Related Posts

4 thoughts on “Bucharest Fashion Week, ziua I: rochiile şi accesoriile elegante la putere

    1. Mihaela multi adora creatiile lui Stefan Musca!
      Eu poate fiind randunica care a mancat dupa ora 18.00 nu ma vad imbracata in asa ceva 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.