Lola's Box

Când a început Anul Nou Chinezesc, Shan’shi ne-a invitat în bucătărie. Şi chiar dacă nu sunt un maestru în ale gătitului – Anne este The Masterchef (şi nu o laud doar pentru că este soţia) -, am acceptat provocarea, mi-am pus şorţul şi am trecut la cratiţă. A fost chiar fun. 😊

La mijloc de februarie, mai exact pe 16 ale lui “Făurar”, mai bine de un miliard de oameni au sărbătorit Anul Nou. Asta dacă luăm în considerare doar populaţia Chinei. Intrarea în Anul Câinelui de Pământ este prilej de bucurie şi celebrare indiferent dacă sărbătoreşti Anul Nou Chinezesc sau nu. Şi pentru că Shan’shi a propus o poveste culinară asiatică, era păcat să nu contribui cu scrierea măcar a unui capitol.

Bucătăria chinezească este una dintre cele mai deosebite din lume, dar, prin ingredientele specifice, este şi una dintre cele mai simple. Aşa că nu îţi trebuie mari talente culinare pentru a pregăti dish-uri gustoase şi sănătoase. Fructe de mare, legume, fructe. Fiecare dintre aceste îşi găseşte locul într-o reţetă, iar prăjeala apare foarte rar şi atunci cu cantităţi reduse de ulei. Iar pentru gust, asiaticii nu se sfiesc să folosească condimente picante şi felurite sosuri.

Şi iată-mă într-o bucătărie profesională, echipată cu tot ce trebuie. Eu, şorţul, cuţitul şi… alte zeci de persoane. Cu produse Shan’shi pe alese, doar să preparăm una dintre cele trei reţete propuse. Şi chiar dacă eu aş fi ales-o pe cea cu carne de vită şi muguri de bambus, sorţii ne-au aruncat în cale “Opt Comori”. “Ne-au” pentru că am fost o echipă de şapte meşteri mari. Mă rog, unii cu gătitul, alţii cu pozele, iar eu cu… atmosfera şi comentatul la adresa adversarilor. 😊 PS: Dacă vă amintiţi cei doi moşuleţi din Muppets Show, eu aş putea avea succes în rol de Statler sau Waldorf.

La final, criticul culinar care ne-a jurizat a acordat victoria celor care au făcut reţeta cu carne de vită. Dar noi şi ale noastre “Opt Comori” au folosit cele mai multe ingrediente Shan’shi. Şi farfuria noastră a fost cea mai colorată, cea mai vine şi a avut cel mai bun plating. A, să nu uit… În gama Shan’shi găsiţi: sosuri/paste picante şi condimentate, mirodenii exotice, muguri de bambus, lapte de cocos, mango chutney, paste wok prefierte, paste din orez, orez, amestec de legume asiatice, sosuri aromatice semipreparate. Şi le găsiţi pe rafturi în hypermarketuri şi supermarketuri.

Do you feel lucky? Chinezii sărbătoresc Anul Nou timp de o lună, aşa că festinul se încheie pe 16 martie. Până atunci, Shan’shi are o promoţie specială. Achiziţionezi produse de minimum 30 de lei,  înscrii numărul bonului fiscal pe site şi intri în concurs. Poţi câştiga cărţi cu reţete pentru wok şi produse Shan’Shi, una dintre cele 10 tigăi wok Tefal sau marele premiu, adică o excursie pentru două persoane într-un resort de lux din România.

Şi pentru că cineva trebuia să salveze onoarea familiei, Anne a pregătit o senzaţională supă asiatică, cu lapte de cocos şi creveţi. Reţeta o găsiţi pe noul ei blog, Anne’s Kitchen, unde îi puteţi urmări toate aventurile culinare.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.