Lola's Box

Frumoasa prezentatoare TV Anca Serea, în prezent însărcinată cu cel de-al patrulea copil, a apelat la serviciile clinicii de stomatologie City Dent din nordul Capitalei pentru un consult de rutină, însă esenţial pe durata sarcinii!

Anca Serea“Un astfel de consult periodic vă poate scuti atât pe dumneavoastră, cât şi pe bebeluş de numeroase probleme de sănătate orala”, ne spune dr. Rodica Ghionea, director general al clinicii de stomatologie City Dent. Există numeroase mituri legate de igiena dentară şi perioada sarcinii. Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă o bună igienă orală atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în timpul sarcinii, specialiştii City Dent ne oferă câteva direcţii de urmat în ceea ce priveşte îngrijirea dinţilor.

Mâncând corect, aveţi grijă de dinţii bebeluşului vostru!
Alimentaţia este extrem de importantă în timpul sarcinii deoarece bebeluşul îşi preia nutrienţii esenţiali dezvoltării sale din organismul mămicii. Consumând alimente sănătoase, faceţi primul pas în asigurarea unei danturi sănătoase pentru copilul vostru. Astfel, aveţi grijă să aveţi o alimentaţie bogată în calciu şi vitamina D.

Anca SereaSchimbările hormonale vă afectează dantura!
Unele femei întâmpină probleme dentare în timpul sarcinii. Schimbările hormonale sunt cele răspunzătoare de apariţia senzaţiei de durere, a inflamaţiei şi a sângerării gingiei. “Problemele gingivale pot fi evitate prin perierea şi folosirea aţei dentare de câteva ori pe zi. În cazul în care nu v-aţi efectuat o curăţare profesională a dinţilor înainte de a afla că sunteţi însărcinată, mergeţi la stomatolog şi efectuaţi o astfel de curăţare cât încă vă aflaţi în stadiul incipient al sarcinii. În acest mod aveţi grijă să preveniţi apariţia problemelor gingivale”, explică specialiştii City Dent.

Atenţie la “tumorile de sarcină”!
Unele gravide dezvoltă pe gingii aşa-zise “tumori de sarcină”. Acestea sunt umflături de culoare rozalie, roşiatică sau mov, care nu dor. “Tumorile de sarcină” nu creează probleme, dar, în cazul în care apar, este recomandat să consultaţi medicul stomatolog şi să menţineţi o bună igienă în zona în care acestea sunt situate.

Gustările dese, inamicul dinţilor sănătoşi!
De asemenea, problemele dentare pot apărea şi din cauza gustărilor mult prea dese dintre mese. Atunci când aceste gustări sunt dulci, cariile dentare nu întârzie să apară. Este important să reduceţi numărul de gustări sau să mâncaţi ceva dulce la finalul mesei, nu între mesele principale.

Anca SereaMergeţi la stomatolog înainte de naşterea bebeluşului!
Este important să mergeţi frecvent la dentist în timpul sarcinii, pentru a preveni apariţia problemelor dentare. De asemenea, este important să vă faceţi o programare la dentist înainte de naşterea bebeluşului, deoarece, după venirea pe lume a micuţului, vor trece câteva luni până veţi putea să vă faceţi timp pentru a merge la stomatolog.

Anunţaţi-vă dentistul că sunteţi însărcinată!
Atunci când mergeţi la dentist, nu uitaţi să îl anunţaţi că sunteţi însărcinată, astfel încât acesta să vă acorde o atenţie sporită şi să evite anumite tratamente şi investigaţii care v-ar putea afecta sarcina.

Facebook Comments

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.