Lola's Box

Pentru că se apropie minivacanţa de Crăciun, povestea de astăzi de la Lola’s Advent Calendar este despre filme. Accept că sunt subiectivă, dar acestea sunt cele zece filme de Crăciun pe care le-aş revedea oricând.

Pe lângă pregătirile pentru cea mai frumoasă sărbătoare a anului, perioada aceasta aduce cu ea şi relaxare, zile de vacanţă, timp pentru noi. Aşa că – fie peste zi, fie seara – se strigă adunarea la filme de Crăciun. Nu, nu neapărat Home Alone. 😊 Fiecare dintre noi a văzut, de-a lungul anilor, pelicule care ne-au rămas întipărite în minte şi suflet. Aşa că, pentru astăzi, umblu la cutia cu amintiri. Şi filme de Crăciun.

Polar Express


Cu un buget de 165 de milioane de dolari – un record pentru un lungmetraj de animaţie -, filmul a ajuns şi în celebra Guiness World Book of Record. Animaţia a fost realizată cu ajutorul tehnologiei CGI (imagini generate pe computer). Tom Hanks a fost protagonistul principal al filmului, apărând în nu mai puţin de şase roluri. Ba chiar a interpretat şi două melodii de pe coloana sonoră.

Miracolul de pe Strada 34


Există sau nu există Moş Crăciun? Şi ce faci atunci când Kris Kringle este acuzat de înşelătorie? Sau că ar fi cam… nebun? Este imposibil să nu fi văzut filmul, cu Lord Richard Attenborough în rolul Moşului. Salvarea vine de la o bancnotă de un dolar şi de la mesajul de pe banii americanilor, In God We Trust.

Love Actually


Un film creat special pentru Crăciun, cu o distribuţie din care nu ştii ce nume să alegi mai întâi: Colin Firth (savuros când învaţă portugheză de îndrăgostit ce era), Liam Neeson, Emma Thompson, Keira Knightley, Hugh Grant (în rol de prim-ministru, îndrăgostit şi bun dansator prin reşedinţa din 10 Downing Street), Alan Rickman. Şi dacă nu vă amuză destul filmul, vă recomand scena cu Rowan Atkinson.

Deck the Halls


Deşi soţiile lor se înţeleg foarte bine, Buddy (Danny DeVito) şi Steve (Matthew Broderick) au mereu ceva de împărţit. Şi pentru că se apropie Crăciunul, cei doi găsesc un nou motiv de dispută: cine are cea mai luminată casă? Şi ca orice “cursă a înarmării”, nici aceasta nu are cum să se termine cu bine.

The Holiday


Schimbi locul, schimbi norocul. Cam aşa se poate rezuma povestea celor două eroine, Amanda (Cameron Diaz) şi Iris (Kate Winslet). Aşa că fac schimb de locuinţe pe perioada vacanţei de Crăciun. Amanda lasă Los Angeles pentru Anglia, unde îl întâlneşte pe Graham (Jude Law), adică fratele lui… Iris. În cosmopolitul LA, Iris descoperă ce înseamnă cetatea filmului, dar şi pe Miles (Jack Black). Presupuneţi continuarea, nu?

Dacă le-aţi văzut deja sau sunt prea puţine pentru minivacanţă, puteţi completa lista cu filme de Crăciun şi cu următoarele cinci poveşti: It’s a Wonderful Life (1946), White Christmas (1954), The Family Stone (2005), Joyeux Noël (2005) şi Four Christmases (2008).

Dar gata cu nostalgia, că timpul trece şi acum vine Crăciunul peste noi. Aşa că să vedem ce se ascunde în căsuţa numărul 21 din Lola’s Advent Calendar. Puţină inspiraţie şi sunteţi imediat înscrise.

  • Share public al articolului, însoţit de hashtagul #LolasAdventCalendar.
  • Urmăriţi Lola’s Box pe Instagram.
  • Lăsaţi un comentariu care să includă linkul share-ului şi filmul de Crăciun care v-a plăcut cel mai mult.

Înscrierile se încheie la finalul zilei de 21 decembrie (ora 24.00). Câştigătorul va fi desemnat prin tragere la sorţi şi va fi anunţat în articolul următor despre #LolasAdventCalendar. Fiţi pe fază şi revendicaţi premiul în 48 de ore – altfel, va fi acordat următoarei persoane din tragerea la sorţi.

PS: Nu uitaţi hashtagul #LolasAdventCalendar pentru a vă putea găsi, iar înscrierea să fie validă.

PS2: Câştigătoarea zilei a 20-a este Oana Alexandru (tragere la sorţi). O rog pe câştigătoarea să-mi lase, în termen de 48 de ore, un mesaj privat pe pagina Lola’s Box cu datele de contact (nume complet, adresă poştală şi număr de telefon).

Facebook Comments

Related Posts

11 thoughts on “ÎNCHEIAT/#LolasAdventCalendar, ziua 21: 10 filme de Crăciun

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.